1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Kalyon PV'nin SolarUp Hızlandırma Programı'nda sona gelindi

Kalyon PV'nin SolarUp Hızlandırma Programı'nda sona gelindi

Kalyon PV’nin düzenlediği SolarUp Hızlandırma Programı ile seçilen 9 girişim, PoC sürecine geçti.

Kalyon PV'nin SolarUp Hızlandırma Programı'nda sona gelindi

Enerji Günlüğü - Kalyon PV, düzenlediği SolarUp Hızlandırma Programı kapsamında seçilen 9 girişimin her birine 50 bin lira tutarında bütçe ayırdı.

Kalyon PV Güneş Teknolojileri Fabrikası tarafından Viveka İnkübasyon Merkezi iş birliği ile düzenlenen, yenilenebilir enerji sektöründe etki yaratabilecek projeleri desteklemeyi hedefleyen SolarUp Hızlandırma Programı’nda son aşamaya gelindi. Başvurular arasından seçilen girişimler, uygulanabilirliğinin kanıtlandığı PoC sürecine geçti.

Yenilenebilir enerji ve yenilenebilir enerji teknolojileri üreten Kalyon PV geçtiğimiz aylarda, inovatif teknolojileri hayata geçirmek ve ekosistemi desteklemek amacıyla SolarUp Hızlandırma Programı’nı başlatmıştı.

Programa yapılan başvurular arasından seçilen ve PoC (Proof of Concept/Konsept Kanıtlama) sürecine kalan 9 girişimin her birinin, 50 bin lira tutarında PoC bütçesi ile desteklendiği bildirildi.

POC SÜRECİNE 9 GİRİŞİM İLE DEVAM EDİLECEK

Sürdürülebilirlik, güneş enerjisi, endüstri 4.0, akıllı makineler, yeşil teknolojiler, dijital dönüşüm ve yenilikçi malzemeler alanındaki ölçeklenebilir teknoloji çözümleri ile bir araya gelmenin hedeflendiği ifade edilen programda, Ankara ve İstanbul’da düzenlenen toplantılarda ekosistem paydaşları bir araya getirildi.

POC SÜRECİNE DEVAM EDECEK GİRİŞİMLER HANGİLERİ?

Öte yandan PoC sürecine devam edeceği bildirilen girişimler aşağıdaki şekilde sıralandı:

  • Hummingdrone: Geliştirdiği termal kameralı otonom dronelar sayesinde güneş enerjisi santrallerini otonom olarak haritalıyor.
  • Medron: Müşterilerine Nesnelerin İnterneti Teknolojileri’ni kullanarak dijital ve sistem dönüşüm hizmeti veriyor.
  • Stroma: Görüntü tabanlı yapay zekâ teknolojisi ve ödüllü uç donanımları ile endüstriyel ortamlarda önlenebilir kazaları önlemek ve kalite kontrol süreçlerine destek vermek için sahaya uçtan uca çözümler kuruyor.
  • 3pmetrics: Uluslararası standartlar ve geçerlilikte kurumsal karbon ayak izi raporlaması ve analizleri üreten, bulut tabanlı bir servis olan platform, karbon ayak izi çalışmaları için uluslararası kabul gören Greenhouse Gas Protocol metodolojisine uygun hesaplamalar yapıyor.
  • ServisSoft: yapay zekâ tabanlı kestirimci bakım, dijital ikiz ve bulut tabanlı bakım yönetimi teknolojileriyle firmaların bakım-onarım ve üretim süreçlerini dijitalleştiren bir dijital bakım yönetim platformu.
  • Wallids: İnternet sitelerini veri çalmaya yönelik ataklardan yapay zekâ ve merkezi bulut sistemi ile koruyan bir siber güvenlik sistemi.
  • Bomensoft: Nesnelerin interneti, derin öğrenme, makine öğrenimi bilgisayarlı görü gibi konularda çalışmalar, araştırmalar, tasarımlar ve onaylı Ar-Ge projeleri gerçekleştirmek üzere kurulmuş, yapay zekâ konusunda uzmanlaşmış bir Ar-Ge şirketi.
  • Peptask: Masa başı olmayan ekipleri ve operasyonları yönetmeyi kolaylaştıran, esnek ve süreç odaklı bir platformu.
  • Dumasis: Geliştirdiği ‘Dijital Sicil Kartı’ ile endüstriyel üretim yapan firmaların ve kuruluşların üretim sürecindeki makina ve ekipmanlarının sicillerine ait karakteristik özelliklerin, arıza, bakım kayıtlarının ve diğer belgeler ile dokümanların dijital ortamda oluşturulmasını sağlayan dijital dönüşüm sistemi.
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler