1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Kamu binalarında enerji verimliliği uygulanacak

Kamu binalarında enerji verimliliği uygulanacak

Enerji Günlüğü - Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Teknik Destek projesinin uygulanmasına karar verildi.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı resmi internet...

Kamu binalarında enerji verimliliği uygulanacak

Enerji Günlüğü - Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Teknik Destek projesinin uygulanmasına karar verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı resmi internet sitesinden yayınladığı açıklama ile Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Teknik Destek projesinin uygulanmasına karar verildiğini duyurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Federal Almanya Cumhuriyeti Çevre, Doğa Koruma ve Nükleer Güvenlik Federal Bakanlığı arasında "Kamu Binalarında Enerji Verimliliği" Teknik Destek projesinin uygulanmasına karar verildi.

MALİYETLERİ ALMANYA KARŞILAYACAK

Toplam maliyeti 6,5 milyon avro olan proje Almanya Federal Cumhuriyeti hükümeti tarafından karşılanacak. Proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü ve Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu - GIZ - işbirliği ile yürütülecek.

Proje Genel hedefi enerji tasarrufu ve emisyon azaltımı ile çevre üzerine olumlu etkiler sağlanması, küresel iklimin korunması ve Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunulması olarak açıklandı.

Proje ile Türkiye'deki kamu binaları önde olmak üzere binalarda enerji yoğunluğunun azaltılmasına ve dolayısıyla sera gazlarının azaltılmasına katkıda bulunulacak. Proje, GIZ tarafından yürütülecek olan danışmanlık tedbirleri sayesinde teknik olarak birlikte çalışma olanakları da içerecek.

Proje aktiviteleri ile ön hazırlık çalışmaları Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü ve GIZ uzmanları arasında devam ediyor. Proje başlangıç ve tanıtım toplantısının Eylül ayı sonunda yapılması planlanıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler