1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kamu İhale Genel Tebliği`nde değişiklik yapıldı

Kamu İhale Genel Tebliği`nde değişiklik yapıldı

Enerji Günlüğü - Kamu İhale Kurumu tarafından Kamu İhale Genel Tebliği’nde yapılan değişiklik Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.Kamu...

Kamu İhale Genel Tebliği`nde değişiklik yapıldı

Enerji Günlüğü - Kamu İhale Kurumu tarafından Kamu İhale Genel Tebliği’nde yapılan değişiklik Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Kamu İhale Kurumu'nun yapmış olduğu değişiklikle, ekonomik açıdan en avantajlı teklifin fiyat dışındaki unsurlar da dikkate alınarak belirlenmesi ile ilgili belirleniyor. Buna göre ekonomik açıdan en avantajlı teklif; sadece fiyat esasına göre belirlenebileceği gibi fiyat ile birlikte işletme ve bakım maliyeti, maliyet etkinliği, verimlilik, kalite ve teknik değer gibi fiyat dışındaki unsurlar dikkate alınarak belirlenecek. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sahibinin hangi yöntem kullanılarak belirlenebileceği hususu tamamen idarenin takdirinde olacak.

Fiyat dışı unsur olarak yalnızca niceliksel unsurların belirlenmesi zorunlu olmayıp bu kapsamda niteliksel belirlemeler de yapılabilecek. Bu bağlamda, ihale konusu işin beklenen kaliteye uygun olarak gerçekleştirilmesini sağlamaya yönelik parametreler, kamuya karşı yükleniminde bulunan işlerin miktarı veya tutarı bakımından kapasite durumu ya da ihale konusu işi oluşturan bileşenler itibariyle isteklinin teklifi ile yaklaşık maliyet yapısının birbiri ile uyumu gibi hususlar fiyat dışı unsur olarak belirlenebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler