1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Kamuda tecrübesi olanlar TENMAK denetçisi olabilecek

Kamuda tecrübesi olanlar TENMAK denetçisi olabilecek

Kamuda 5 yıl boyunca müfettiş ve denetçi olarak çalışan veya müfettiş veya denetçi yardımcılığı yapanlar ile bu pozisyonlarda staj yapanlar TENMAK denetçisi olabilecekler.

Kamuda tecrübesi olanlar TENMAK denetçisi olabilecek

Enerji Günlüğü - Kamuda 5 yıl boyunca müfettiş ve denetçi olarak çalışan veya müfettiş veya denetçi yardımcılığı yapanlar ile bu pozisyonlarda staj yapanlar TENMAK denetçisi olabilecekler. 

Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Yeni düzenleme uyarınca 2690 sayılı Türkiye Atom Enerjisi Kurumunun (TAEK) Muafiyetleri ve Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanuna geçici bir madde eklendi ve TAEK yerine kurulan Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumunda (TENMAK) istihdam edilecek TENMAK denetçileri ile ilgili bazı hükümler getirildi. 

Buna göre genel bütçe ve özel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinde mesleğe özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutularak müfettiş, denetçi, denetmen ve kontrolör kadro veya pozisyonlarında yardımcılık veya stajyerlikte geçen süreler dâhil en az beş yıl görev yapmış olanlar arasından, yapılacak yazılı ve/veya sözlü sınav sonucunda başarılı olanlar, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içerisinde Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumunun (TENMAK) durumlarına uygun TENMAK denetçisi pozisyonlarına atanabilecekler. Ancak bu şekilde atananların sayısı beşi geçmeyecek.

Yeni düzenlemeye göre ataması yapılanların yardımcılık veya stajyerlik kadro veya pozisyonlarında geçirdikleri süreler, TENMAK denetçi yardımcısı pozisyonunda geçirilmiş sayılacak. Müfettiş, denetçi, denetmen ve kontrolör unvanlı kadro veya pozisyonlarda geçirdikleri süreler ise TENMAK denetçisi pozisyonunda geçirilmiş sayılacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler