1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kanadalı Valeura Trakya’da gaz keşfetti

Kanadalı Valeura Trakya’da gaz keşfetti

Kanadalı enerji şirketi Valeura Energy, Trakya’da açtığı Devepınar-1 sondaj kuyusunda ciddi gaz bulgularına rastlandığını açıkladı.

Kanadalı Valeura Trakya’da gaz keşfetti

Enerji Günlüğü - Kanadalı enerji şirketi Valeura Energy, Trakya’da açtığı Devepınar-1 sondaj kuyusunda ciddi gaz bulgularına rastlandığını açıkladı.

Trakya’da doğalgaz ve petrol arama çalışmalarına yürüten Kanadalı Valeura Energy, açtığı Devepınar-1 sondaj kuyusunda planlanandan 500 metre daha derin sondaj yapıldığını ve “ciddi gaz bulgularına” rastlandığını açıkladı. 

Sondaj sonuçlarının bölgede yüksek basınçlı doğalgaz bulunduğuna dair tahminleri desteklediği bildirilen açıklamada, sondaj çalışmaları esnasında doğalgazın yüzeye çıktığı ve sahada birkaç defa gaz ateşlendiği aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Valeura Energy’nin Üst Yöneticisi (CEO) Sean Guest, “Bölgede bulunan Devepınar-1 sahasında yaptığımız sondajdan elde edilen sonuçlar, bölgede yüksek basınçlı doğalgaz bulunduğuna dair tahminlerimizi destekliyor. Elde ettiğimiz ilk sonuçlar bizi cesaretlendirdi. Bölgede bulunan Yamalık-1 ve İnanlı-1 sahalarımızın 20 kilometre kadar uzağında yüksek basınçlı gaz ve rezerv bulunduğu görülüyor. Yakın gelecekte birkaç alanda üretim testlerine başlayarak gaz akışına dair detayları anlamış olacağız.” ifadelerini kullandı.

Kanadalı Valeura Energy'nin bağlı ortaklığı olan Thrace Basin Natural Gas ( Türkiye) Co., Trakya'da toplam 14 üretim-arama lisansının yüzde 40'lık payına, Edirne ve Tekirdağ Banarlı'da da toplam 5 sahada lisansa sahip. Şirketin ayrıca Gaziantep'te de iki adet petrol arama lisansı bulunuyor. 

Valeura Energy geçtiğimiz Nisan ayında da 2020’den sonra gaz zengini Trakya havzasındaki çalışmalarını finanse etmek için Londra'da borsaya açılacağını açıklamıştı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler