1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Valeura Tekirdağ’da doğal gaz arayacak

Valeura Tekirdağ’da doğal gaz arayacak

Hollanda merkezli Valeura Energy Netherlands, Tekirdağın Hayrabolu ve Muratlı ilçelerinde 4 adet sondaj kuyusu açarak doğal gaz arayacak.

Valeura Tekirdağ’da doğal gaz arayacak

Enerji Günlüğü - Hollanda merkezli Valeura Energy Netherlands, Tekirdağın Hayrabolu ve Muratlı ilçelerinde 4 adet sondaj kuyusu açarak doğal gaz arayacak.

“Valeura Energy Netherlands (Merkezi Hollanda) B.V. Türkiye Ankara Şubesi” tarafından Tekirdağ İli sınırları içerisinde kalan AR/VEN/K/F18-C Nolu Ruhsat Alanında dört noktada doğal gaz arama ve çıkarma çalışması planlanıyor. 6,5 milyon lira değerindeki proje kapsamında doğal gaz arama çalışmalarının Hayrabolu İlçesi, Dambaslar Mahallesi (Hanoğlu-1), Muratlı İlçesi, Yurtbekler Mahallesi (Hanoğlu-2), Hayrabolu İlçesi, Kılıçlar Mahallesi ve Muzruplu Mahallesi (Hanoğlu-3) ve Muratlı İlçesi, Yavaşça Mahallesi’nde (Yavaşça-2) olmak üzere toplamda 4 adet noktada sondaj kuyusu açılması planlanıyor. 

Yapılacak olan sondaj çalışmaları sonunda alanda doğalgazın bulunması halinde çıkarma faaliyeti yapılacak.  Sondaj öncesi yapılan çalışmalar ışığında her bir kuyudan günlük maksimum 100.000 - 150.000 m3/gün üretim yapılabileceği tahmin ediliyor.

Enerji Günlüğü 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler