1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Valeura ve Pinnacle Trakya’da işletme ruhsatı devraldı

Valeura ve Pinnacle Trakya’da işletme ruhsatı devraldı

Valeura ve Pinnacle, Trakya’daki Thrace Basin ve Corporate Resources’a ait petrol işletme ruhsatı hisselerini devraldılar. 

Valeura ve Pinnacle Trakya’da işletme ruhsatı devraldı

Enerji Günlüğü - Valeura ve Pinnacle, Trakya’daki Thrace Basin ve Corporate Resources’a ait petrol işletme ruhsatı hisselerini devraldılar.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), ARİ/TGT-PIN-CBV/3659, İR/TGT-PIN CBV/2926 ve ARİ/TGT-PIN-CBV/5122 hak sıra nolu petrol işletme ruhsatlarında Thrace Basin Natural Gas Türkiye Corporation’un her bir ruhsattaki %41,5’er hissesinin tamamı ile Corporate Resources BV’nin %40’ar hissesinden %21,5’er hissesinin Valeura Energy Netherlands BV’ye ve %18,5’er hissesinin Pinnacle Turkey Inc.’e devredilmesi işlemini onayladı.

Söz konusu işletme ruhsatları kapsamındaki Sığ Hakları üzerindeki nihai haklar ise Corporate Resources BV %40, Thrace Basin Natural Gas Türkiye Corporation %41,5 ve Pinnacle Turkey Inc. % 18,5 şeklinde olacak. Bu çerçevede Sığ Hakları ile ilgili olarak yürütülecek operasyonlardaki tüm masraf ve giderlerin %41,5’i Thrace Basin Natural Gas Türkiye Corporation, %40’ı Corporate Resources BV tarafından karşılanacak. 

İşlem sonrasında ARİ/TGT-PIN-CBV/3659, İR/TGT-PIN-CBV/2926 ve ARİ/TGT-PIN-CBV/5122 hak sıra nolu petrol işletme ruhsatlarındaki hisse oranları Valeura Energy (Netherlands) BV %63, Pinnacle Turkey Inc.%37 olacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler