1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kanadalı Valeura Trakya’daki gaz çalışmalarında ABD yaptırımlarını izliyor

Kanadalı Valeura Trakya’daki gaz çalışmalarında ABD yaptırımlarını izliyor

Trakya’da doğalgaz sondaj çalışmaları yürüten Kanadalı Valeura şirketi, ABD’nin Türkiye yaptırımlarını dikkatle izleme kararı aldı.

Kanadalı Valeura Trakya’daki gaz çalışmalarında ABD yaptırımlarını izliyor

Enerji Günlüğü - Trakya’da doğalgaz sondaj çalışmaları yürüten Kanadalı Valeura şirketi, ABD’nin Türkiye yaptırımlarını dikkatle izleme kararı aldı.

Türkiye’de bugüne kadarki en büyük doğalgaz rezervini Norveçli Equinor şirketi ortaklığıyla Trakya’da keşfeden Kanadalı enerji şirketi Valeura Energy Inc., Türkiye’nin Suriye’nin Kuzey’ine gerçekleştirdiği askeri operasyon nedeniyle yaptırımları “dikkatle izleme” kararı aldığını duyurdu. 

Valeura yaptığı açıklamada, çalışma alanının çatışma alanından 1000 km’nin üzerinde bir uzaklıkta olması nedeniyle çalışmalarının doğrudan etkilenmediğini belirterek, saha çalışmalarının özelde de Inanli-1 kuyusunda test üretim çalışmalarının güvenli ve planlanan şekilde devam ettiğini kaydetti. 

ŞİRKET HUKUK DANIŞMANI TUTTU

Valeura, son zamanlarda Türkiye Hükümeti ve bazı Türk partileri ve yetkililerine uygulanan ABD yaptırımlarının yasal danışmanlığını ve takibini sağlamak için DLA Piper Washington D.C. Ofisi'nden hukuk danışmanı tuttuğunu ve gelişmeleri yakından izlediğini belirtti. 

Bugüne kadar kendilerine herhangi bir olumsuz durum iletilmediğini kaydeden Valeura, “Şirket durumu aktif bir şekilde izlemeye devam ediyor ve gerektiğinde operasyonlarının Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti tarafından uygulanan yaptırımları tetiklemeyecek şekilde sürdürülmesini sağlamak için önlemler alabilir” ifadesini kullandı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler