1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kanadalı Valeura Türkiye'deki gaz iştiraklerini sattı

Kanadalı Valeura Türkiye'deki gaz iştiraklerini sattı

Kanadalı doğalgaz şirketi Valeura Energy, Trakya'daki derin kayaç gazı çalışmaları dışındaki geleneksel sığ gaz üretim çalışmaları yürüten iştiraklerini 15,5 milyon dolar nakit karşılığında TBNG Limited’e sattı.

Kanadalı Valeura Türkiye'deki gaz iştiraklerini sattı

Enerji Günlüğü - Kanadalı doğalgaz şirketi Valeura Energy, Trakya'daki derin kayaç gazı çalışmaları dışındaki geleneksel sığ gaz üretim çalışmaları yürüten iştiraklerini 15,5 milyon dolar nakit karşılığında TBNG Limited’e sattı.

Türkiye’de petrol ve doğalgaz sondaj çalışmalarına odaklanan Kanadalı petrol ve doğalgaz şirketi Valeura Energy, Türkiye'deki konvansiyonel sığ gaz üretim işini İngiltere merkezli TBNG Limited'e nakit olarak 15,5 milyon dolar (13 milyon euro) karşılığında satmak için bir anlaşma imzaladığını duyurdu. Satış işlemi Kanadalı şirketin Türkiye'deki konvansiyonel gaz üretim varlıklarını elinde bulundurduğu iştirakleri Thrace Basin Natural Gas (Türkiye) Corporation ve Corporate Resources B.V.'deki tüm hisselerin satışı yoluyla gerçekleştirilecek.

Anlaşma kapsamında, alım işlemin kapanmasının ardından TBNG Limited, beş yıllık bir süre içinde Valeura'ya 1 ila 2,5 milyon dolar tutarında telif ücreti daha ödeyecek. 

ŞİRKET TRAKYA’DAKİ KAYAÇ GAZI ÇALIŞMALARINA DEVAM EDECEK

Anlaşma, Valeura'nın Trakya Bölgesi'ndeki 20 Tcf'lik kayaç gazı hisselerini içermiyor. Valeura, Trakya’daki tüm kiralama ve lisanslar için kayıtlı operatör olmaya devam edecek. Valeura ayrıca, devam eden derin gaz değerlendirme faaliyetlerinde kullanılmak üzere Anlaşma kapsamındaki mevcut gaz taşıma ve işleme altyapısı aracılığıyla yerel gaz piyasalarına erişimini koruyacak.

Valeura satıştan elde edilen geliri, büyümesini hızlandıracak birleşme ve devralmalar için kullanmayı planladığını kaydetti. Valeura, 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren geçerli olacak satış işleminin 2021'in ilk çeyreğinde kapanmasını bekliyor. 

“VARLIKLARIN DEĞERİ EN YÜKSEK DÜZEYE ÇIKARILDI”

Valeura Energy CEO’su Sean Guest anlaşmaya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Bilançomuzu güçlendirmenin ve daha yüksek değerli büyüme fırsatlarını takip etmek için nakitlerimizi artırmanın bir yolu olarak geleneksel gaz işimizin bekleyen satışını duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Amacımız, bu iyi hazırlanmış varlıkların değerini en üst düzeye çıkarmaktı ve bugünkü nakit sözleşmesi, bu hedefe ulaşma yolunda önemli bir adımdır” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler