1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Karadeniz gazında Çepni gaz haznesi deniz tabanına yerleştirildi

Karadeniz gazında Çepni gaz haznesi deniz tabanına yerleştirildi

Karadeniz’deki Sakarya Gaz Sahası'nın ikinci üretim merkezinde gaz toplama ve dağıtım haznesi görevi yapacak 'Çepni' deniz tabanına yerleştirildi.

Karadeniz gazında Çepni gaz haznesi deniz tabanına yerleştirildi

Enerji Günlüğü - TPAO, Türkiye’nin Karadeniz sularındaki gaz keşfettiği Sakarya Gaz Sahası’nın ikinci gaz haznesinin deniz tabanına başarıyla yerleştirildiğini açıkladı.

Karadeniz gazını karaya ulaştırmak için çalışmalarını sürdüren Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Türkiye’nin Karadeniz sularında doğal gaz keşfettiği Sakarya Gaz Sahası’nın ikinci üretim merkezinde gaz toplama ve dağıtım haznesi Çepni’nin deniz tabanına başarıyla yerleştirildiğini duyurdu. 

Sakarya Gaz Sahası'ndaki son güncellemeler ve Çaycuma-1 kuyusundaki 58 milyar metreküplük yeni keşifle, Karadeniz'deki rezerv 710 milyar metreküpe ulaşmıştı. Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi kapsamında, bu rezervin karaya çıkarılması için Filyos açıklarında deniz tabanına "çelikten bir şehir" kuruldu. Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi, Filyos ve çevre bölgesini enerji üssü haline getirecek. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler