1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Karadeniz gazı Mart ayında evlere ulaşacak

Karadeniz gazı Mart ayında evlere ulaşacak

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Mart ayının sonunda Karadeniz’de keşfedilen gazın evlere ulaşacağını duyurdu.

Karadeniz gazı Mart ayında evlere ulaşacak

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazının üretim sürecinin planlandığı şekilde ilerlediğini ve Mart ayının sonunda doğal gazın evlere ulaşacağını söyledi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazının işleneceği Filyos’taki tesiste verdiği röportajda Karadeniz gazının üretim sürecini ve vatandaşın cebine ne kadar sürede yansıyacağını anlattı.

Karadeniz gazının üretiminin yapıldığı bölge ve civarında 10 kuyuda sondaj işlemleri yapıldığını, deniz tabanındaki kuyuların kuyu başı işleri tamamlandığını ve borular döşendiğini ifade etti. Test işlemlerinin sürdürüldüğünü Belirten Dönmez “Süreç planlandığı şekilde devam ediyor” dedi.

MART SONUNDA KARADENİZ GAZI EVLERDE

İlk faz üretimimiz günlük 10 milyon m3 olacağını ifade eden Enerji Bakanı, “Kuyudan çıkan ham gazın içinde başka partiküllerle çıkabilir. Glikol hattından glikol basacağız. Böylece sürekli bir geri dönüşüm sağlayacağız. Basınç ve debi kontrolleri ve yönetim merkezlerini de bu sistemden yapacağız. Zeki isimli yapay zekamızla birlikte yönetimi uzaktan yapacağız. Şu anda kara tesisindeki çalışmaların tamamlanma işlemleri bitmek üzere. Hedefimiz Mart ayının sonunda gazı evlere ulaştırmak” diye konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler