1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Fatih Dönmez: Doğal gaz faturalarının yüzde 75'i sübvansiyon

Fatih Dönmez: Doğal gaz faturalarının yüzde 75'i sübvansiyon

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Mart ayı sonunda evlere dağıtılması planlanan Karadeniz gazı hususunda “Ücretsiz dağıtılacak gibi bir algı olmasını istemem” dedi.

Fatih Dönmez: Doğal gaz faturalarının yüzde 75'i sübvansiyon

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Fatih Dönmez, canlı yayında yaptığı açıklamada Karadeniz gazı üretiminde masrafların fazla olduğunu, fakat vatandaşın lehine yapılacak her senaryoyu düşündüklerini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez katıldığı canlı yayında, Türkiye'nin çıkardığı doğal gaz evlere ücretsiz verilecek mi sorusunu yanıtladı. Karadeniz sahasında kara işleme tesisi ve deniz tabanı üretim tesisinde masrafların fazla olduğunu ifade eden Dönmez, "Bundan doğal olarak vatandaşlarımız da istifa edecek. Bu iş ücretsiz dağıtılacak diye bir algı olmasını istemem. Çünkü burada masraflar da var. Muhtemelen doğalgazda sübvansiyon miktarı 200 milyarın üstünde olacak. Avrupa'da yüksek fatura ödeyenler var. O ülkelerde de zaman zaman sübvansiyon uygulamasına gidenler var. Avrupa ile mukayese ettiğinizde en yüksek sübvansiyon yapan ülke Türkiye. Enerji fiyatları 2 yıl içerisinde anormal arttı. İthal ettiğimiz bir ürün kuru da dikkate aldığımızda" diye konuştu.

"FATURALARIN YÜZDE 75'İ SÜBVANSİYON"

Dönmez sözlerine şöyle devam etti: "Bunları vatandaşa yansıtsaydık vatandaşımızın alım gücü azalacaktı. Hükümetimiz çalkantılı dönemi en az hasarla atlatmayı başarmıştır. Faturanın yüzde 75'i vatandaşımıza yansımadı. Vatandaşın lehine yapılabilecek bir şey varsa elbette varız. Her türlü senaryoyu çalışıyoruz. Birkaç ay sabredelim, görelim. Ondan sonra yapılabilecek bir şey varsa çekinmeden yaparız. Cumhurbaşkanımız da ifade etti, bu işten hem devletimiz hem milletimiz kazançlı çıkacak."

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler