1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Karaman RES’e türbin ilave edilecek

Karaman RES’e türbin ilave edilecek

Resumut Enerji, Karaman’daki rüzgar santraline güneş enerjisi ilavesinin yanında kapasite de arttıracak. Karaman RES’in kapasitesi 21 MW arttırılacak.

Karaman RES’e türbin ilave edilecek

Enerji Günlüğü - Karaman’da bir türbin ile işletmede olan Karaman RES’e 3 türbin daha ilave edilerek kapasitesi 66 MW’a çıkarılacak. Santrale ayrıca 45 MW’lık GES ilave edilecek.

Karaman ili, Merkez ilçesi sınırları içerisinde Umut İnşaat şirketlerinden Resumut Enerji A.Ş. tarafından bir adet türbinle işletilmekte olan 45 MW kapasiteli Karaman Rüzgar Enerji Santrali’nde (RES) kapasite artışı planlanıyor. 11 rüzgar türbininden oluşan santrale her biri 7 MW kapasiteli 3 türbin daha ilave edilerek kapasitenin 21 MW arttırılması öngörülüyor. 

187,5 milyon TL değerindeki proje kapsamında ayrıca yardımcı kaynak olarak 45 MW kapasiteli güneş enerji santrali de kurulacak. Şirket bunun için EPDK’ya başvuru yaparak tadil işlemini gerçekleştirmiş durumda. Böylece Karaman RES; 14 adet türbin ve 1 adet GES alanından müteşekkil toplam 15 üniteli ve 111,6 MWm/66 MWe kurulu gücünde “Karaman Birleşik Yenilenebilir Elektrik Üretim Tesisi” olarak faaliyet gösterecek.

Yardımcı GES ile yılda 90 milyon kWh elektrik üretilirken, ana kaynak rüzgar enerji santrali kapasite artışıyla yılda 84 milyon kWh daha elektrik üretilebilecek. Böylece santralin toplam elektrik üretimi yılda 264 milyon kWh olacak. Hibrit santral yılda 99,756 ton CO2 eşdeğeri sera gazı salımını önleyecek. 

Enerji Günlüğü

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler