1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Karaosmanoğlu: İklimlendirme sektöründe genç istihdama ihtiyaç var

Karaosmanoğlu: İklimlendirme sektöründe genç istihdama ihtiyaç var

SÜT-D Başkanı Prof. Dr. Filiz  Karaosmanoğlu, iklimlendirme sektöründe başta teknik mesleklerden olmak üzere beyaz, mavi, yeşil yakalı yetkin gençlere ihtiyaç duyulduğunu açıkladı. 

Karaosmanoğlu: İklimlendirme sektöründe genç istihdama ihtiyaç var

Enerji Günlüğü - SÜT-D Başkanı Prof. Dr. Filiz  Karaosmanoğlu, iklimlendirme sektöründe başta teknik mesleklerden olmak üzere beyaz, mavi, yeşil yakalı yetkin gençlere ihtiyaç duyulduğunu açıkladı. 

Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği, 26 Haziran Dünya Soğutma Günü'nde günlük ve endüstriyel yaşamda toplum için yeri tartışılamaz mühim soğutmanın iklim krizi etkisi ve maliyetine vurgu yapıp, uyarılarda bulunarak, iklimlendirme sektörünün gençlerin kariyeri için önemini açıkladı. 

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) Başkanı Prof. Dr. Filiz  Karaosmanoğlu, 26 Haziran Dünya Soğutma Günü temasının “Soğutma Şampiyonları: Daha İyi Bir Dünya için Harika Kariyer” olarak seçildiğini ve gençlere ilham vermenin hedeflendiğini belirtti. 

Prof. Karaosmanoğlu, “Bitki, hayvan ve mikroorganizmalarla birlikte yaşadığımız, ancak su ve kara ekosistemlerimizi bozduğumuz, hasat yarattığımız gezegenimizi yeşil toparlama seferberliğine başladığımız bu yıl, iklimlendirme sektöründe başta teknik mesleklerden olmak üzere beyaz, mavi, yeşil yakalı yetkin gençlere ihtiyacımız var. Gençlerimiz yerli ve çok uluslu markaların yer aldığı, sivil toplum ve ihracat gücü yüksek sektörümüzde kariyerlerinde ilerleyebilir ve doğası ile uyumlu yaşayan, ekosistem ve iklim dostu, mutlu profesyoneller olabilirler” dedi.

Karaosmanoğlu ayrıca “İklimlendirme için dünyamızı ısıtarak iklimimizi değiştirmeyelim” diyerek, iklim dostu iklimlendirme için doğru seçimler yapmanın önemine vurgu yaptı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler