1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Karaosmanoğlu: Kojenerasyonun yeşil elektrifikasyona katkısı çok önemli

Karaosmanoğlu: Kojenerasyonun yeşil elektrifikasyona katkısı çok önemli

Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, Türkiye’de atıktan enerji üretiminin giderek geliştiğini belirterek, kojenerasyonun yeşil elektrifikasyona katkısının çok önemli olduğunu söyledi. 

Karaosmanoğlu: Kojenerasyonun yeşil elektrifikasyona katkısı çok önemli

Enerji Günlüğü - Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, Türkiye’de atıktan enerji üretiminin giderek geliştiğini belirterek, kojenerasyonun yeşil elektrifikasyona katkısının çok önemli olduğunu söyledi. 

İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü öğretim üyesi ve Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, ‘Karbonsuzlaşma Yolunda Kojentürk Konferansları’ kapsamında değerlendirmelerde bulundu. COP26 sonrası iklim, enerji ve finansman konularında sunum yapan Karaosmanoğlu, COP26’ya Türkiye’nin de aktif olarak katıldığını ve  tarım ve ormanla ilgili iki önemli bildirgeye imza attığını hatırlatarak, Türkiye’nin imza attığı küresel metan taahhüdüne değindi. Bu ittifakta ne yazık ki tarımın dışarıda kaldığını ifade eden Karaosmanoğlu, “Enerji sektörü olarak metan bizi çok ilgilendiriyor. Çünkü metan kaynakları bizim için bir hammadde. Bu tarımsal üretimden gelebilir. Metan bizim için yönetilmesi gereken bir konu. Kojenerasyon teknolojisi içinde atıktan enerji üretiminde, atık iş dünyamız giderek gelişiyor ve bu bağlamda bizim tarımda ve tarımsal üretimde enerji verimliliğini yapmamız çok önemli. Karbon ticareti içinde metan bizim için ayrı önemde” dedi. 

Enerji sektöründe en önemli teknolojilerden olan kojenerasyonun yeşil elektrifikasyona katkısının çok önemli olduğunu kaydeden Karaomanoğlu, “Biz Türkiye’nin enerji sektörü için, elektrik ve ısı üretimi, atıktan enerji üretimi, karbon ticareti için çok önemliyiz” ifadesini kullandı.  

“TÜRKİYE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ EYLEM PLANINI GÜNCELLEMEYE ÇALIŞIYOR”

Karaosmanoğlu ayrıca, Türkiye’nin 2030 yılına kadar sera gazı salımlarını yüzde 20 oranında azaltma hedefini 2015 Eylül’ünde sunduğunu hatırlatarak, “Halen Ulusal İklim Değişikliği Stratejisi ve İklim Değişikliği Eylem Planı’mızı 2050 doğrultusunda güncellemek için uğraşıyoruz” dedi.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler