1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Karen Seferihisar’da JES, GES ve RES kuracak

Karen Seferihisar’da JES, GES ve RES kuracak

Karen Kahramanmaraş Elektrik, İzmir’in Seferihisar ilçesinde 20 MW’lık Karen JES ve onun elektrik ihtiyacı için 5’er MW’lık GES ve RES kurup işletmeyi planlıyor.

Karen Seferihisar’da JES, GES ve RES kuracak

Enerji Günlüğü - Karen Kahramanmaraş Elektrik, İzmir’in Seferihisar ilçesinde 20 MW’lık Karen JES ve onun elektrik ihtiyacı için 5’er MW’lık GES ve RES kurup işletmeyi planlıyor.

Karen Kahramanmaraş Elektrik Üretim A.Ş. tarafından İzmir ili, Seferihisar ve Menderes ilçeleri sınırları içerisinde, “Karen JES (20 MWe) ve Yardımcı Kaynak (GES+RES)” projesi planlanıyor. Projenin değeri 300 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında binary sistem teknolojisine sahip 20 MW kurulu güçte jeotermal enerji santralinin inşası ve işletilmesi, santrale hizmet edecek üretim ve reenjeksiyon kuyularının açılması ve işletilmesi planlanıyor. Ayrıca, jeotermal enerji santralinin işletilmesinde sırasında meydana gelecek iç tüketim kaybının karşılanması amacıyla 5 MW kapasiteli güneş enerji santrali ve 5 MW kapasiteli rüzgar enerji santralinin kurulması planlanıyor. 

Şirket toplam 12 adet lokasyonda jeotermal kaynak arayacak. Bunların 7’si üretim, 5’i de reenjeksiyon amaçlı belirlendi. Projenin hayata geçirilmesi ile birlikte yıllık 140,2 GWh elektrik enerjisi üretilecek. 

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler