1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Karsan e-ATAK İtalya pazarında lider olacak

Karsan e-ATAK İtalya pazarında lider olacak

Karsan, İtalya’nın operatörlerinden Start Romagna’dan 27 adet elektrikli araç siparişi aldığını bildirdi.

Karsan e-ATAK İtalya pazarında lider olacak

Enerji Günlüğü - Karsan, İtalya’nın en büyük operatörlerinden biri olan Start Romagna’dan 27 adet elektrikli araç siparişi aldığını duyurdu. Daha önce alınan siparişlerle birlikte Karsan, 2023’te İtalya’da lider konuma gelmeyi hedefliyor.

Yüksek teknolojili ürün çözümleri yapan mobilite şirketi olan Karsan, İtalya’nın en büyük operatörlerinden Start Romagna’nın ilk elektrikli araçları için sipariş aldığını bildirdi. 27 adet e-ATAK için Start Romagna’dan sipariş alan Karsan, ayrıca 2021 yılında İtalya merkezli kamu alımları şirketi Consip ile 80 adet e-ATAK için çerçeve anlaşması imzalamıştı.

HEDEF: 2023 YILINDA İTALYA’DA LİDERLİK

Karsan’ın Avrupa’da 2021 yılında elektrikli midibüs segmentinin lideri olduğunu vurgulayan Karsan CEO’su Okan Baş, “Bu siparişle birlikte e-ATAK, şimdiden 2023 yılında da İtalya’da elektrikli midibüs segmentinin lideri olacak gibi görünüyor. İtalya pazarı elektrikli toplu taşıma dönüşümünde Avrupa’da önemli bir noktada yer alıyor. Karsan da bu dönüşümün en önemli oyuncularından birisi. Daha önce aldığımız Consip ve TPER 18 metre e-ATA siparişlerinden sonra Start Romagna siparişi ile birlikte Karsan’ın gelecek sene İtalya’daki elektrikli araç parkı toplamda 150 adedi aşacak” dedi.

Elektrikli toplu ulaşım dönüşümündek artış olduğunu belirten Okan Baş, İtalya’da 2023 sonunda elektrikli araç pazarında ilk 5 markadan biri olmayı hedeflediklerini belirtti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler