1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Karsan e-JEST Aselsan işbirliği ile millileşti

Karsan e-JEST Aselsan işbirliği ile millileşti

Karsan, elektrikli minibüsü e-JEST’i Aselsan çekiş sistemi ve Aspilsan bataryaları ile donatılmış olarak üretecek.

Karsan e-JEST Aselsan işbirliği ile millileşti

Enerji Günlüğü - Karsan’ın 2018 yılında lanse ederek 2019 yılı başında yollarla buluşturduğu ilk elektrikli modeli e-JEST, Aselsan ile yapılan iş birliği kapsamında yerli ve milli batarya ile yollara çıkmaya hazırlanıyor. Anlaşma kapsamında Karsan, yeni e-JEST modelini Aselsan’ın çekiş sistemi ile donatılmış olarak üretecek.

e-JEST'te yerli ve milli elektrikli çekiş sistemi olarak 65 kWh kapasiteye sahip batarya, 70 kW güce sahip elektrik motoru, motor sürücüsü, araç kontrol bilgisayarı, sürücü görüntüleme paneli ve şarj kontrol ünitesi yer alacak. Tam bağımsız tedarik zinciri ekosistemi için batarya sistemi de ülkemizin akü, batarya ve pil ihtiyacını milli olarak karşılayan Aspilsan Enerji tarafından üretilecek. elektrikli-minibus-karsan-aselsan-e-jest.jpgAşağı açılır kayar camın yer aldığı e-JEST versiyonu, sağladığı konfor ile yine ön plana çıkacak. İki adedi katlanır olmak üzere toplamda 12 adet koltuk sayısına sahip olacak Karsan e-JEST’ler, Aselsan hızlı şarj altyapısı ile yaklaşık bir saatte şarj olacak.

Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, Aselsan’ın askeri alanda kendini ispat etmiş bir şirket olarak, komuta-kontrol, güç elektroniği, motor kontrol ve görev bilgisayar sistemleri gibi konularda sahip olduğu bilgi birikimi ve deneyimlerini elektrikli araç sektörüne aktardığını anlattı. Görgün, “Yerli ve milli elektrikli araç sistemlerinin yaygınlaşarak ülkemizde bu konuda bir ekosistemin oluşması için çalışıyoruz” dedi.

Karsan CEO’su Okan Baş da, şirketin Avrupa’nın farklı ülkelerinde yüzde 100 elektrikli araçlarla Türkiye’yi temsil ettiğini belirterek “Şimdi de Avrupa’da elektrikli minibüs pazarının iki yıldır üst üste lideri olan Karsan e-JEST modelimizin Aselsan çekiş sistemi ile donatılmış yeni versiyonunu üretiyoruz. Bu adımımızın; benzer iş birlikleri için emsal teşkil edeceğine inanıyorum” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler