1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Kuzey Amerika’nın ilk tam elektrikli minibüsü Karsan’dan

Kuzey Amerika’nın ilk tam elektrikli minibüsü Karsan’dan

Türkiye ticari araç üreticisi Karsan'ın yüzde 100 elektrikli minibüsü e-JEST, yıl başı itibariyle Kanada’da hizmet vermeye başladı. CEO Okan Baş, Kanada’ya teslimatların süreceğini açıkladı.

Kuzey Amerika’nın ilk tam elektrikli minibüsü Karsan’dan

Enerji Günlüğü - Türk otomotiv sanayi şirketlerinden Karsan’ın geçtiğimiz günlerde Kanada’nın Saint John şehrine teslim ettiği 6 adet e-JEST, yeni yılda hizmete başladı.

Karsan, Kuzey Amerika pazarında sağlam bir yer edinme çalışmaları kapsamında ilk teslimatlarını gerçekleştirdi. 2022 yılı başında Kanada’nın önde gelen otobüs tedarikçisi ve bakım hizmetleri sağlayıcısı Mississauga Bus Group of Companies’e bağlı Damera Bus Sales Canada Corp. ile distribütörlük anlaşması imzalayan Karsan, Kuzey Amerika’daki ilk teslimatlarını gerçekleştirdi. Bu kapsamda Kanada’da Saint John şehrine teslim edilen 6 adet Karsan e-JEST, yeni yıl itibarıyla hizmete girdi. 

KANADA’YA TESLİMATLAR SÜRECEK

Önümüzdeki dönemde Kanada’nın farklı şehirlerine de e-JEST teslimatlarının süreceğini belirten Karsan CEO’su Okan Baş, “Bu teslimat ile Kuzey Amerika pazarına güçlü bir giriş yaptık. Avrupa’da iki yıl üst üste pazar liderliği elde eden e-JEST, Kuzey Amerika’nın ilk elektrikli minibüsü olarak bu pazarda önemli bir yer edinmeye başlıyor. Amerika’nın 4. seviye otonom olarak Michigan State Üniversitesi’nde yolcu taşıyan ilk ve tek otobüsü de Karsan’ın Otonom e-ATAK modeli olmuştu. Bir yandan Kuzey Amerika pazarına e-JEST modelimiz ile giriş yapmanın mutluluğunu yaşarken, diğer yandan da Karsan markalı sürücüsüz araç deneyimini gerçek trafik koşullarında sunuyor olmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Karsan, Ar-Ge’den üretime, pazarlamadan satış ve satış sonrası faaliyetlere kadar otomotiv değer zincirinin tamamını yönetiyor. Karsan kendi markası altında Jest, Atak ve Star modellerini üretiyor. Ayrıca, dünya devi BMW ile olan iş birliği kapsamında yüzde 100 elektrikli e-JEST ve e-ATAK modellerinin, yerli teknoloji şirketi ADASTEC ile Seviye 4 sürücüsüz otobüsü Autonomous e-ATAK modelinin, %100 elektrikli 10-12-18 metrelik e-ATA otobüslerinin ve hidrojenli 12 metrelik e-ATA Hydrogen aracının üretimini ve satışını gerçekleştiriyor. 2022 yıl sonu itibariyle Renault markası için Megane Sedan otomobilleri üretecek olan Karsan, bugün Menarinibus için 10-12-18 metre otobüsleri de üretiyor. Karsan araç üretiminin yanı sıra, Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan fabrikasında endüstriyel hizmetler de sağlıyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler