1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Karsan Renault Megane üretimiyle istihdamı artırdı

Karsan Renault Megane üretimiyle istihdamı artırdı

Karsan, bünyesinde Renault Megane üretimi yapmaya başlamasının ardından personel istihdamını artırdı.

Karsan Renault Megane üretimiyle istihdamı artırdı

Enerji Günlüğü - Karsan, Renault Megane üretimi yapmaya başlamasından sonra personel istihdamını yüzde 32 oranında artırdı. Böylece şirketin toplam personel istihdamı 1860’a ulaştı.

Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret AŞ’den [KARSN] gelen açıklamaya göre, 2022 yılında şirket bünyesinde Renault Megane üretimine başlanmasıyla birlikte personel istihdamında artış gerçekleşti. 31 Aralık 2022 tarihi itibariyle istihdam edilen personel sayısında, kamuya açıklanan son bilançoda yer alan personel sayısına göre yüzde 32 oranında artış gerçekleşti ve istihdam edilen toplam personel 1860 kişiye ulaştı. 30 Eylül 2022 itibariyle toplam personel sayısı 1413 kişi olarak kaydedilmişti.

Karsan Otomotiv’in şu anki istihdam oranı 2021 yılsonunda istihdam edilen personel sayısıyla kıyaslandığında ise artış oranı yüzde 75 olarak gerçekleşti. 31 Aralık 2021 tarihinde toplam personel sayısı 1062 kişi olarak bildirilmişti.

Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, 2022 Şubat ayında elektrifikasyon kapsamında fabrikasında yer açmak için Megan Sedan modelinin deneme üretimlerinin Karsan’a transfer etmişti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler