1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Karsan iki elektrikli araç modelini Almanya’da sergiledi

Karsan iki elektrikli araç modelini Almanya’da sergiledi

Enerji Günlüğü - Yerli araç üreticisi Karsan, BMW ile işbirliğiyle ürettiği iki yüzde 100 elektrikli araç modelini Almanya’da görücüye çıkardı. Yerli...

Karsan iki elektrikli araç modelini Almanya’da sergiledi

Enerji Günlüğü - Yerli araç üreticisi Karsan, BMW ile işbirliğiyle ürettiği iki yüzde 100 elektrikli araç modelini Almanya’da görücüye çıkardı. 

Yerli toplu taşıma ve ticari araç üretimi gerçekleştiren Karsan, Almanya’da düzenlenen IAA Hannover Fuarı kapsamında 3 yeni ürününü sergiledi. Atak Electric ve Star Okul Otobüsü ilk kez dünyanın beğenisine sunulurken Karsan’ın BMW ile olan işbirliği kapsamında yeniden geliştirerek ilk kez sergilediği Jest Electric ve Jest’in otomatik vitesli versiyonlu Jestronic de ziyaretçilerin ilgisiyle karşılaştı.

İKİ MODEL % 100 ELEKTRİKLİ

Fuarda ikisi yüzde 100 elektrikli olmak üzere 4 farklı modeli sergilediklerini belirten Karsan CEO’su Okan Baş, “Karsan olarak BMW ile yaptığımız işbirliğinin ürünleri olan Atak Electric ve Jest Electric, gerek sahip olduğu üstün teknoloji gerekse çevreciliğiyle fuarın en dikkat çeken modelleriydi. Star Okul Otobüsü, sunduğu üst düzey güvenlik önlemleriyle büyük beğeni toplamayı başardı. Jest’in otomatik vitesli versiyonu Jestronic ise boyutları ve tasarımıyla fark yarattı” ifadelerini kullandı. 

ATAK ELECTRİC 2.5 SAATTE ŞARJ OLUYOR

Bunlardan biri olan ve Karsan Ar-Ge ekibinin BMW ile birlikte, BMW’nin binek otomobillerinde kullandığı teknolojik altyapıyı kullanarak endüstriyelleştirmek üzere geliştirdiği Karsan Atak Electric, 230 kW güç ve tam 2.400 Nm tork üreten tamamen elektrikli motora sahip. Sıfır emisyon ve sessizlik özelliğiyle birlikte %24 eğimli yol koşullarında dahi tam performans sağlayan Atak Electric, BMW tarafından geliştirilen 5x44 kWs’lik batarya sistemiyle toplamda 300 km’ye kadar menzil sunuyor. 57 kişilik yolcu kapasitesine sahip Atak Electric, sadece 2,5 saatte hızlı şarj olabiliyor.

JEST ELEKTRİK’İN MENZİLİ 165 KM 

Yenilenen 10’’ dokunmatik ekranı ve dijital göstergesiyle teknolojiyi yakından takip eden Jest Electric’de, BMW üretimi elektrikli motor 170 HP güç ve 290 Nm tork üretirken, tek oranlı şanzımanla işbirliği yapıyor. 33 ve 66 kW-saat’lik bataryalarla tercih edilebilen Karsan Jest Electric, 165 km’ye kadar menzil sunarken, geleneksel alternatif akımlı şarj üniteleriyle 8 saatte, hızlı şarj istasyonlarındaysa 1,2 saatte şarj olabiliyor. Üstelik enerji geri kazanımı sağlayan rejeneratif fren sistemi sayesinde bataryalar yüzde 25 oranında kendi kendini de şarj edebiliyor. BMW üretimi bataryalar için de 3 yıl veya 120 bin kilometreye kadar pil garantisi veriliyor. Karsan Jest Electric, 26 kişiye varan yolcu kapasitesi sunuyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler