1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Karsan Romanya’ya 10 elektrikli küçük otobüs teslim etti

Karsan Romanya’ya 10 elektrikli küçük otobüs teslim etti

Yerli otomotiv şirketi Karsan, Romanya’ya 10 adet elektrikli küçük otobüs modeli Jest Electric’in teslimatını gerçekleştirdi.

Karsan Romanya’ya 10 elektrikli küçük otobüs teslim etti

Enerji Günlüğü - Yerli otomotiv şirketi Karsan, Romanya’ya 10 adet elektrikli küçük otobüs modeli Jest Electric’in teslimatını gerçekleştirdi.

Türkiye’de ürettiği elektrikli toplu taşıma araçlarını dünyaya ihraç eden yerli otomotiv şirketi Karsan, 10 adet Jest Electric aracını Romanya’nın Suceava kentine teslim etti. Karsan, geçtiğimiz yıl Romanya’nın Suceava kenti için düzenlenen elektrikli minibüs ihalesini kazanmıştı.

Karsan’ın Romanya distribütörü Anadolu Automobil Rom tarafından gerçekleşen teslimatla Jest Electric’lerin Romanya Suceava Belediyesi’nde kullanımına başlanacak. 

KARSAN EK SİPARİŞ DE ALDI

Karsan, hizmet vermeye başlayan 10 adet Jest Electric’e ek olarak, ihale sözleşmesinde opsiyonel olarak yer alan 7 adet Jest Electric için de sipariş aldı. Karsan bu araçları ise 2021’in ilk çeyreğinde kent belediyesine teslim edecek.

YÜKSEK PERFORMANS VE ÇEVRECİ ÇÖZÜM

Yüksek manevra kabiliyetine sahip Jest Electric, 170 HP güç ve 290 Nm tork üreten BMW üretimi elektrikli motor ve yine BMW üretimi 44 ve 88 kWh bataryalarla tercih edilebiliyor. 210 km’ye kadar menzil sunarak bu anlamda 6 metrelik küçük otobüs sınıfının en iyi performansını gösteren Jest Electric’in enerji geri kazanımı sağlayan rejeneratif fren sistemi sayesinde bataryaları yüzde 25 oranında kendi kendini şarj edebiliyor. Araç, 10,1 inçlik multimedya dokunmatik ekranı, tamamen dijital gösterge paneli, anahtarsız çalıştırma, USB çıkışları ile donatılmış durumda. Talebe bağlı olarak Wi-Fi uyumlu altyapı sağlayan Jest Electric, 4 tekerlekte bağımsız süspansiyon sistemine de sahip.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler