1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Karsan Portekiz’e elektrikli minibüs gönderecek

Karsan Portekiz’e elektrikli minibüs gönderecek

Karsan, Portekiz’in Coimbra şehri için düzenlenen toplu taşıma ihalesini kazandı. Bu kapsamda Coimbra caddelerinde toplam 9 adet Jest Electric hizmet verecek.

Karsan Portekiz’e elektrikli minibüs gönderecek

Enerji Günlüğü - Karsan, Portekiz’in Coimbra şehri için düzenlenen toplu taşıma ihalesini kazandı. Bu kapsamda Coimbra caddelerinde toplam 9 adet Jest Electric hizmet verecek.

Portekiz’in Coimbra şehri için düzenlenen toplu taşıma ihalesini kazanan Karsan, 9 adet Jest Electric aracını ülkeye teslim etmeye hazırlanıyor. Temmuz ayında toplu ulaşım operatörü SMTUC’a teslim edilmesi planlanan araçların ardından kentte çalışan toplam Jest Electric sayısı da 11’e yükselmiş olacak. Bu teslimatın ardından Portekiz ise toplamda 20 adetle Avrupa’daki en büyük Jest Electric filosuna sahip ülke konumuna gelmiş olacak.     

ARACIN ÖZELLİKLERİ

BMW tarafından geliştirilen 44 ve 88 kW-saat’lik bataryalarla tercih edilebilen Jest Electric, 210 km’ye kadar menzil sunarken, geleneksel alternatif akımlı şarj üniteleriyle 8 saatte, hızlı şarj istasyonlarındaysa 1 saatte şarj olabiliyor. Üstelik enerji geri kazanımı sağlayan rejeneratif fren sistemi sayesinde bataryalar yüzde 25 oranında kendi kendini de şarj edebiliyor. Yüksek manevra kabiliyeti, geniş iç mekanı, dinamik tasarımı ve tırmanma performansıyla öne çıkan Karsan Jest Electric, sunduğu sessiz yolculuklarla geleceğe ışık tutuyor. 10,1 inçlik multimedya dokunmatik ekranı, tamamen dijital gösterge paneli, anahtarsız çalıştırma, USB çıkışları ile donatılan ve talebe bağlı olarak Wi-Fi uyumlu altyapı sağlayan Karsan Jest Electric, 4 tekerlekte bağımsız olan süspansiyon sistemiyle de konfor disiplininde de binek otomobilleri aratmıyor. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler