1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Karsan Romanya’ya 10 elektrikli otobüs daha sattı

Karsan Romanya’ya 10 elektrikli otobüs daha sattı

Karsan Elektrik Romanya’nın Manganlia kentindeki elektrikli otobüs ihalesini kazandı. Karsan, bu kapsamda 10 adet Atak Electric otobüsü kentin kullanımına sunacak.

Karsan Romanya’ya 10 elektrikli otobüs daha sattı

Enerji Günlüğü - Karsan Elektrik Romanya’nın Manganlia kentindeki elektrikli otobüs ihalesini kazandı. Karsan, bu kapsamda 10 adet Atak Electric otobüsü kentin kullanımına sunacak.

Karsan Elektrik, Romanya’nın Mangalia kentinde açılan toplu taşıma aracı satın alma ihalesini kazandı. Şirket ihale kapsamında ilgili kuruma, 10 adet Atak Electric otobüs üretecek. Elektrikli otobüsler, emmuz ve eylül aylarında olmak üzere iki parti halinde teslim edilecek.

Karsan Elektrik, daha önce Romanya’da Sucaeva kentine de elektrikli araç satışı gerçekleştirmişti. Karsan, Mangalia’ya göndereceği araçlarla birlikte, Romanya pazarındaki araç sayısını 120 adete yükseltmiş olacak.

“KARSAN ELEKTRİKLİDE GLOBAL OYUNCU”

Karsan CEO’su Okan Baş, şirketin elektrikli araçlar alanında global bir oyuncu haline geldiğini belirtti. Bugün pek çok Avrupa ülkesinde toplu ulaşımda elektrikli ürünleriyle birlikte dönüşümün önemli bir parçası haline geldiklerini kaydeden Baş, Romanya pazarında elektrikli araç alanında büyümelerini sürdüreceklerini de söyledi.

ATAK ELECTRIC OTOBÜSLER HAKKINDA

Karsan Elektrik tarafından üretilen Atak elektrikli otobüsler 230 kW güçle çalışıyor. LED gündüz farlarının kullanıldığı Atak Electric’te görev yapan elektrikli motor, 2.500 Nm tork üreterek kullanıcısına yüksek performanslı sürüş deneyimi sağlıyor. BMW tarafından geliştirilen beş adet 44 kWh bataryalarla toplamda 220 kWh kapasitesi bulunan 8 m sınıfındaki Atak Electric, 300 km menzile sahip. Atak Electric’in bataryaları alternatif akımlı şarj üniteleriyle 5 saatte, hızlı şarj üniteleriyle de 3 saatte şarj olabiliyor. Atak Electric’te enerji geri kazanımı sağlayan rejeneratif fren sistemi sayesinde bataryalar yüzde 25’e kadar kendi kendini de şarj edebiliyor. 52 kişilik yolcu kapasitesi sunan modelde, 18+4 ve 21+4 katlanır olmak üzere iki farklı koltuk yerleşim seçeneği bulunuyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler