1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Karsan’dan Almanya Weilheim’e elektrikli otobüs

Karsan’dan Almanya Weilheim’e elektrikli otobüs

Türk otomotiv şirketi Karsan, Almanya’nın Weilheim Kentine beş adet Atak Electric model otobüs teslim edecek.

Karsan’dan Almanya Weilheim’e elektrikli otobüs

Enerji Günlüğü - Türk otomotiv şirketi Karsan, Almanya’nın Weilheim Kentine beş adet Atak Electric model otobüs teslim edecek.

Bursa’daki fabrikasında ulaştırma çözümleri geliştirip üreten Türk otomotiv firması Karsan, Almanya’nın Weilheim kentinde gerçekleşen elektrikli otobüs ihalesini kazandı. Kentin toplu taşımasının daha modern, daha çevreci ve kullanıcı dostu araçlarla yapılması amacıyla düzenlenen ihaleye en uygun teklifi veren Karsan, Atak Electric adlı beş elektrikli otobüsün tedarikine ilişkin sözleşmeyi Almanya’daki bayisi Quantron AG aracılığıyla imzaladı. Karsan, yüzde 100 elektrikli Atak Electric otobüslerini Weilheim Belediyesi’ne yılın son çeyreğinde teslim edecek.

ATAK ELECTRIC’İN MENZİLİ 300 KİLOMETRE

Karsan Atak Electric otobüslerindeki 230 kW güce sahip elektrikli motor 2.400 Nm tork üretiyor. Atak Electric, BMW tarafından geliştirilen beş adet 44 kWh batarya ile toplam 220 kWh kapasitesi bulunan 8 m sınıfında yer alıyor. 300 km menzile sahip Atak Electric, alternatif akımlı şarj üniteleriyle beş saatte, hızlı şarj üniteleriyle de 3 saatte şarj olabiliyor.

YÜZDE 25’İNİ KENDİ KENDİNE ŞARJ EDİYOR

Enerji geri kazanımı sağlayan rejeneratif fren sistemi sayesinde bataryalar yüzde 25’e kadar kendi kendini de şarj edebiliyor. 52 kişilik yolcu kapasitesi sunan modelde, 18+4 ve 21+4 katlanır olmak üzere iki farklı koltuk yerleşim seçeneği bulunuyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler