1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Karsan, Romanya için üretilen e-ATA’nın teslimatına başladı

Karsan, Romanya için üretilen e-ATA’nın teslimatına başladı

Karsan, Romanya’nın 2 ayrı belediyesiyle 2021 yılında sözleşmesini imzaladığı 56 adet elektrikli e-ATA’nın teslimatına başladı.

Karsan, Romanya için üretilen e-ATA’nın teslimatına başladı

Enerji Günlüğü - Karsan, Romanya Braşov ve Timisoara belediyeleriyle 2021 yılında sözleşmesini imzaladığı 56 adet elektrikli otobüs e-ATA’nın teslimatına başladığını duyurdu.

Otomotiv sanayi oyunculardan Karsan, Avrupa’da elektrikli araç dönüşümündeki öncü rol oynamak amacıyla yüzde 100 elektrikli otobüs modeli e-ATA’nın Romanya’ya ilk teslimatını gerçekleştirdi. Ayrıca Karsan, Romanya Braşov ve Timisoara belediyeleri ile 2021’de sözleşmesini imzaladığı ve 41 milyon euroluk değere sahip 56 adetlik 18 metre e-ATA’ların teslimatına başladı.

Anlaşma kapsamında Braşov Belediyesi’ne teslim edilen 12 adet e-ATA’nın yeni yılda hizmete gireceğini belirten Karsan CEO’su Okan Baş, “2023 Avrupa Kültür Başkenti Timisoara için üretmekte olduğumuz toplam 44 adet e-ATA’nın ilk araçlarını yeni yıl öncesinde teslim etmeye başlıyoruz. Ayrıca şarj istasyonlarının bir kısmının kurulumu da tamamlandı. Anlaşma kapsamında toplam 44 aracın ve şarj istasyonlarının kurulumunun 2023 son çeyreğinde tamamlanması planlanıyordu. Fakat Timisoara Belediyesi modern toplu ulaşım hizmetini planlanandan daha erken zamanda halkına sunmak istedi. Biz de planlamamızı bu talep dogrultusunda öne çektik. Kalan araçların teslimi ve şarj istasyonlarının kurulumunun yeni yılın ilk yarısı içerisinde tamamlanmasını hedefliyoruz” dedi.

6 YIL BOYUNCA TÜM BAKILARI KARSAN YAPACAK

Anlaşma kapsamında bölgeye 15’i hızlı şarj olmak üzere toplam 59 şarj istasyonu kurmayı planlayan Karsan, aynı zamanda 6 yıl boyunca da araçların tüm bakım ve garaj işletmesini üstlenecek.

Karsan’ın, Romanya’da elektrikli araç dönüşümünde öncü rol oynayan bir Türk markası olduğunu vurgulayan Karsan CEO’su Okan Baş, “Romanya da Karsan gibi elektrikli araçta Avrupa’da dönüşüme öncülük ediyor. Romanya’nın bu öncü vizyonu, Karsan’ın 5 yıl önce başlayan elektrikli dönüşüm yolculuğu ile oldukça iyi örtüşüyor. Romanya, tıpkı Fransa ve İtalya gibi Karsan’ın ana hedef pazarlarından biri. Bugün Karsan, Romanya’daki elektrikli araç parkının yaklaşık üçte birine sahip” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler