1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Kars’taki Dereiçi HES özelleştirilecek

Kars’taki Dereiçi HES özelleştirilecek

EÜAŞ tarafından Kars’ta işletilmekte olan Dereiçi Hidroelektrik Santrali (Dereiçi HES) ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazların özel sektöre devri için ihale yapılacak. İhaleye son başvuru tarihi 28 Aralık.

Kars’taki Dereiçi HES özelleştirilecek

Enerji Günlüğü - Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kars'ta bulunan Dereiçi Hidroelektrik Santrali (Dereiçi HES) ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazları özelleştirecek.

Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca, 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde Kars ilinde bulunan Dereiçi Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazlar (“Dereiçi HES”) “İşletme Hakkının Verilmesi” yöntemi ile özelleştirilecek. Geçici teminat tutarının 500 bin TL olduğu ihale için teklifler en son 28 Aralık 2022 tarihine kadar verilebilecek. 

İHALE ŞARTNAME BEDELİ 5 BİN TL

İhale, birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle “pazarlık” usulü ile gerçekleştirilecek. İhaleye yalnızca tüzel kişiler ile Ortak Girişim Grupları katılabilecek. İhaleye katılabilmek için İhale Şartnamesi ile Tanıtım Dokümanının satın alınması (5.000 - beş bin TL) gerekiyor. Ayrıca İdare’nin web sitesinden temin edilecek Gizlilik Taahhütnamesinin imzalanması gerekiyor. 

EÜAŞ tarafından işletilen Santral 1949 yılında İller Bankası tarafından Kars çayı üzerine inşa edilmiş ve işletmeye açılmıştır. Dereiçi Hidroelektrik Santrali 400 kW (2x200kW) kurulu gücünde kanal tipi olup yıllık enerji üretim kapasitesi 800.000 kWh'tir.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler