1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kartal RES sahasına güneş santrali kurulacak

Kartal RES sahasına güneş santrali kurulacak

Ağaoğlu Enerji, Eskişehir’de işletmekte olduğu Kartal RES’e yardımcı kaynak olarak 39 MW kapasiteli güneş enerjisi santrali (GES) kuracak.

Kartal RES sahasına güneş santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Eskişehir il sınırları içinde bulunan Kartal RES sahasında 39 MW kapasiteli güneş enerjisi santrali (GES) kurulacak.

Ağaoğlu Enerji şirketlerinden Bay Temiz Enerji Elektrik Üretim İnşaat San. Ve Tic. A.Ş. tarafından Eskişehir İli, Tepebaşı İlçesi sınırları içinde işletilmekte olan 39 MW kapasiteli Kartal Rüzgar Enerji Santrali’ne (RES) 38,88 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) ilave edilerek, Birleşik Yenilenebilir Enerji Üretim Tesisi’ne dönüştürülmesi planlanıyor. Projenin değeri yaklaşık 380 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında Kartal RES Üretim Tesisi’ne yardımcı kaynak olarak 3 adet güneş enerjisi santrali (GES) ünitesi ilave edilecek. Ayrıca bir alternatif saha da belirleyen şirket birinci alanda 5 MW’lık GES, ikinci alanda 4,4 MW’lık GES, üçüncü alanda 13,8 MW’lık GES ve alternatif alanda da 12,8 MW’lık GES kurmayı planlıyor. 

Kartal RES, 11 adet rüzgar türbininden oluşuyor. Santralde yılda ortalama 170 GWh elektrik üretiliyor.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler