1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kartal Yenilenebilir 200 MW depolamalı GES lisansı istedi

Kartal Yenilenebilir 200 MW depolamalı GES lisansı istedi

Kartal Yenilenebilir’in bağlı ortaklığı Alsun İşletme ve Yönetim AŞ, 200 MW gücünde 4 ayrı depolamalı GES kapasitesi lisansı talep etti.

Kartal Yenilenebilir 200 MW depolamalı GES lisansı istedi

Enerji Günlüğü - Kartal Yenilenebilir’in bağlı ortaklığı Alsun İşletme ve Yönetim AŞ, 4 ayrı projede 200 MW kurulu gücünde depolamalı GES için EPDK’ya lisans başvurusu yaptı.

Kartal Yenilenebilir Enerji Üretim AŞ, sürdürülebilirlik ve yenilenebilir enerji teknolojilerine daha fazla yatırım yapma amacıyla bağlı ortaklığı Alsun İşletme ve Yönetim AŞ, mevcut kapasitesine ilave olarak 200 MW gücünde 4 ayrı depolamalı güneş enerjisi santrali (GES) kapasitesi için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) ön lisans başvurusunda bulundu.

2022 yılı itibariyle kurulu gücü 53,41 MWp olan Kartal Yenilenebilir’in, yatırım yapmayı planladığı 200 MWp gücünde 4 ayrı depolamalı GES projesinin gerçekleşmesi halinde güneş enerjisi kurulu gücü 253,41 MWp seviyesine ulaşacak. Ayrıca şirket, bünyesine 200MWh kapasiteli elektrik depolama tesisi dahil etmiş olacak.

Öte yandan şirket, lisans alındıktan sonra uygulamaya alınacak projelerin yatırım süreci, maliyet ve finansman esaslarının henüz netleşmediğini bildirdi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler