1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Katar, İtalyan Eni’ye LNG sağlayacak

Katar, İtalyan Eni’ye LNG sağlayacak

QatarEnergy ve Eni, Katar'ın Kuzey Sahası'ndan her yıl 1,5 milyar metreküpe kadar LNG satışı için 27 yıllık anlaşma imzaladılar. 

Katar, İtalyan Eni’ye LNG sağlayacak

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Eni, Katar'daki North Field East genişletme projesinden LNG satın alacak. 27 yıllık anlaşma yılda 1,5 milyar metreküpe kadar LNG teslimatını içeriyor.

Katar devletinin kontrolündeki QatarEnergy, TotalEnergy ve Shell'in ardından İtalyan enerji şirketi eni ile 27 yıllık LNG anlaşması yaptı. Eni, Katar'daki North Field East (NFE) projesinin geliştirilmesi için Eni ile QatarEnergy arasındaki ortak girişim olan QatarEnergy LNG NFE ile uzun vadeli bir sözleşme imzaladı. 

Şirket'ten yapılan açıklamaya göre, Anlaşma yılda 1,5 milyar metreküpe kadar LNG teslimatını içeriyor. Mevcut hacimler, şu anda İtalya'nın Piombino kentinde bulunan "FSRU Italia" alım terminalinde teslim edilecek. Teslimatların 2026'dan başlayarak 27 yıl sürmesi bekleniyor. 

NFE projesi tarafından üretilen LNG hacimleri, Katar'ın LNG üretimini mevcut 108 milyar metreküplük üretime ek olarak 45 milyar metreküp artıracak.  Eni, uzun vadeli bir tedarik anlaşması kapsamında 2007'den beri Avrupa'da Katar'dan 2,9 milyar metreküp ithal etti. 

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler