1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Katar küresel LNG talebinde 2040’ta zirve bekliyor

Katar küresel LNG talebinde 2040’ta zirve bekliyor

Katar, küresel sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) talebinin her yıl yaklaşık yüzde 3,6 oranında büyüyerek 2040 yılında zirve yapmasını bekliyor.

Katar küresel LNG talebinde 2040’ta zirve bekliyor

Enerji Günlüğü - Katar, küresel sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) talebinin her yıl yaklaşık yüzde 3,6 oranında büyüyerek 2040 yılında zirve yapmasını bekliyor.

Dünyanın en büyük sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ihracatçılarından biri olan Katar, küresel doğal gaz talebinin 2040 civarında bir noktada zirve yapmasını bekliyor. Katar devletine ait Qatar Petroleum şirketi belgelerine göre, dünya genelinde doğal gaz talebi önümüzdeki 20 yılda büyümeye devam edecek. Yakın gelecekte LNG ticaretinde de bir yavaşlama beklemeyen şirket, LNG pazarının 2040 yılına kadar her yıl yaklaşık yüzde 3,6 oranında büyümeye devam edeceğini; hatta 2040'tan sonra bile yükselmeye devam edeceğini öngörüyor.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) geçen ay yayınladığı raporda, 2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedefine ulaşmak için bu yıl onaylananların dışında dünya genelinde yeni petrol ve gaz sahası geliştirilmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulunmuştu. 

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler