1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kayısı bahçeleri güneş ile sulanacak

Kayısı bahçeleri güneş ile sulanacak

Enerji Günlüğü -Malatya’da kayısı bahçeleri güneş enerjisi santrali ile sulanacak.Büyükşehir Belediyesi ve Malatya İl Özel İdaresince Battalgazi...

Kayısı bahçeleri güneş ile sulanacak

Enerji Günlüğü -Malatya’da kayısı bahçeleri güneş enerjisi santrali ile sulanacak.

Büyükşehir Belediyesi ve Malatya İl Özel İdaresince Battalgazi ilçesine bağlı Hacıyusuflar Mahallesinde uygulamaya konan 290 kW’lık Şebekeye Bağlı Fotovoltaik Güneş Enerjisi Santrali (On-Grıd Ges) yapımı büyük oranda tamamlandı.

Güneş Enerjisi santrali tamamlanırken, bu santral vasıtasıyla kayısı bahçelerinin sulaması için sulama gölet alanı da tamamlandı.

Milletvekili Çalık ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ziyaret ettikleri Hacıyusuflar Mahallesindeki Elektro Pompaj Sulama Tesisi İçin Şebekeye Bağlı Fotovoltaik Güneş Enerjisi Santrali’nde de inceleme yaptılar.

EMEK BOŞA GİTMEMİŞ

Milletvekili Çalık, “Bu proje uzun bir süreden beri takip edilen bir proje. Kalkınma Bakanlığına teşekkür ediyorum. Bu projeyi DAP Proje kapsamına aldırdık. DAP’dan geçen yıl yaklaşık 12 milyon TL destek aldık ve bu desteğin önemli bir bölümü Hacıyusuflar Mahallesindeki Güneş Enerjisi Santralinin yapımı için kullanıldı. Emek boşa gitmemiş. Proje TEDAŞ’ta onay aşamasında proje. Proje onaylanırsa vatandaşlarımız en kısa sürede barajdan alınan suyu, arazisine verecek ve sulamasını yapabilecek” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler