1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Keban Barajı ekonomiye 60 milyar Lira katkı sundu

Keban Barajı ekonomiye 60 milyar Lira katkı sundu

Enerji Günlüğü - Keban Barajı, işletmeye alındığı 41 yıl önceden bu yana241 milyar kilowatt saatten fazla elektrik üretimi gerçekleştirdi ve ekonomiye...

Keban Barajı ekonomiye 60 milyar Lira katkı sundu

Enerji Günlüğü - Keban Barajı, işletmeye alındığı 41 yıl önceden bu yana241 milyar kilowatt saatten fazla elektrik üretimi gerçekleştirdi ve ekonomiye 60 milyar Lira katkı sundu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından 41 yıl önce işletmeye alınan Keban Barajı'nın, işletmeye alındığı günden bu tarafa ürettiği enerji 241 milyar kilowatt saati geçti. Böylece Barajın ekonomiye katkısı 60 Milyar Lira'yı aştı.

KEBAN BARAJINA 41 KERE MAŞALLAH

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Keban Barajı yalnızca bulunduğu bölgenin değil ülkemizin kalkınmasına da önemli faydalar sağladı. Yıllık ortalama 6 milyar kilowatt saat enerji üretim kapasitesine sahip olan Keban Barajı ülke ekonomisine her yıl 1,5 milyar TL katkı sağlıyor. Keban Barajı'nın işletmeye alınmasından bu yana geçen 41 yılda milli ekonomiye katkısı 60 milyar TL'yi aştı. Keban Barajı'na 41 kere maşallah."dedi.

HES'LER DOĞAYA DOST

HES'lerin tabiata dost, yenilenebilir bir enerji kaynağı olduğunun da altını çizen Prof. Dr. Eroğlu "İklim değişikliği ile mücadele etmenin en etkin yolu tabiata zarar vermeyen temiz ve çevreci bir elektrik üretim şekli olan HES'lerdir. Bu yöntemle karbondioksit salımı en alt seviyede gerçekleştirilir ve bugüne kadar işletmeye alınan HES'lerin üretimiyle yılda yaklaşık 40 milyon ton karbondioksit salımı engellenmiştir. HES'ler aslında tabiata hizmet etmiştir" dedi.

İlgili Haberler