1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Kiper Elektrik Aydın’a 12 MW’lık JES kuracak

Kiper Elektrik Aydın’a 12 MW’lık JES kuracak

Enerji Günlüğü - Kiper Elektrik, Aydın’ın Nazilli ilçesinde 12 MW kapasiteli jeotermal enerji santrali kurup işletmeyi planlıyor.Aydın İli, Nazilli...

Kiper Elektrik Aydın’a 12 MW’lık JES kuracak

Enerji Günlüğü - Kiper Elektrik, Aydın’ın Nazilli ilçesinde 12 MW kapasiteli jeotermal enerji santrali kurup işletmeyi planlıyor.

Aydın İli, Nazilli İlçesi, Güzelköy Mahallesi, Dutlualan Mevkii, M20-B-08-C-2-A Pafta, 147 Ada, 26 Parsel adresinde Kiper Elektrik Üretim A.Ş. ye ait J- 452 işletme ruhsat numaralı 10 317,76 Ha’lık “Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular İşletme Ruhsatı” sınırları içinde mevcut ve açılması planlanan kuyulardan jeotermal kaynağın çıkarılması ve bu kaynaklar kullanılarak 9 806,67 m2 alan üzerinde 12 MW’lık jeotermal enerji santrali kurulması planlanıyor. 

80 milyon lira bedelle “Sulanabilir Tarım Arazisi” üzerinde kurulması planlanan santral projesi ile yılda 91 658 300 kWh elektrik enerjisi üretilecek. Santralde üretilen enerji Nazilli Trafo Merkezine ve Yalınkuyu OG Hattına enerji iletim hattı ile bağlanacak.

Santralin toplamda 24 ayda tamamlanması planlanıyor. Söz konusu tesis ile ilgili inşaat dönemi tamamlandıktan sonra 30 yıl proje ömrü öngörülüyor.

Kurulması planlanan “Jeotermal Enerji Santrali” en yakın yerleşim olan doğusundaki Güzelköy Mahallesindeki konutlara kuş uçumu yaklaşık 100 m, güneydoğusunda bulunan Dursallı Mahallesindeki en yakın yapılara kuş uçumu yaklaşık 1000 m, kuzeybatısındaki Arslanlı Mahallesindeki en yakın yapılara kuş uçumu yaklaşık 1250 m, batısındaki Nazilli İlçesine kuş uçumu yaklaşık 3 km, batısındaki Efeler İlçe Merkezine 46 km mesafede bulunuyor.

 
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler