1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Kiper Elektrik Nazilli’de 6 jeotermal kuyu açacak

Kiper Elektrik Nazilli’de 6 jeotermal kuyu açacak

Kiper Elektrik, Aydın’ın Nazilli ilçesinde işletmekte olduğu jeotermal santral için ilçede 6 ayrı noktada jeotermal sondaj kuyusu  açacak. 

Kiper Elektrik Nazilli’de 6 jeotermal kuyu açacak

Enerji Günlüğü - Kiper Elektrik, Aydın’ın Nazilli ilçesinde işletmekte olduğu jeotermal santral için ilçede 6 ayrı noktada jeotermal sondaj kuyusu  açacak. 

Aydın İli, Nazilli İlçesi, J-452 ruhsat numaralı saha içerisinde altı poligon şeklinde yaklaşık 4 hektarlık tarım arazisinde Kiper Elektrik Üretim A.Ş. tarafından jeotermal kaynak arama çalışması planlanıyor. “J-452 Ruhsat Numaralı Jeotermal Kaynak Arama ” projesinin değeri yaklaşık 3 milyon lira olarak öngörülüyor.

Proje kapsamında 6 adet sondaj kuyusu açılacak. Her bir sondajın yaklaşık 2500m (±250m) derinlikte olması planlanıyor. Yapılan sondaj ile yeraltının jeolojik ve tektoniği hakkında bilimsel veriler elde edilecek, jeotermal akışkanın kimyasal ve fiziksel özellikleri öğrenilecek. Elde edilen sıcaklık, debi vb. değerler sonucu kuyular şirketin 20 MW kapasiteli Jeotermal Enerji Santrali’nde üretim veya re-enjeksiyon kuyusu olarak değerlendirilecek. Elde edilen değerler sonucu jeotermal santral üretimi için istenilen verim elde edilmediği takdirde sondaj re- enjeksiyon kuyusu olarak değerlendirilecek.  

Enerji Günlüğü 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler