1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Kirazlı RES için halkın görüşü alınacak

Kirazlı RES için halkın görüşü alınacak

Enerji Günlüğü - Aydın’ın Nazilli ilçesi ile İzmir’in Kiraz ve Beydağ ilçeleri sınırları içinde kurulması planlanan 50 MW kapasiteli Kirazlı...

Kirazlı RES için halkın görüşü alınacak

Enerji Günlüğü - Aydın’ın Nazilli ilçesi ile İzmir’in Kiraz ve Beydağ ilçeleri sınırları içinde kurulması planlanan 50 MW kapasiteli Kirazlı Rüzgar Enerjisi Santrali için halkın görüş ve önerileri alınacak.

Kiraz Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret A.Ş. tarafından Aydın İli, Nazilli İlçesi ile İzmir İli, Kiraz ve Beydağ İlçeleri sınırları içerisinde rüzgardan elektrik enerjisi üretmek amacıyla kurulması planlanan toplam 50,4 MWm/50 MWe kurulu gücünde Kirazlı RES projesine ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 26/09/2017 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.

ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve AYDIN Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilecek.

126.000.000 TL bedelli proje kapsamında 14 adet 3.57 MW’lık rüzgar türbini kurulumu yapılacak. Aydın İlinde 5 adet türbin, İzmir İlinde ise 9 adet türbin ve Şalt Merkezi yer alacak. Santralden yılda 188.000.000 kWh elektrik üretilecek ve elde edilecek elektrik, enerji nakil hattı ile tek hat şemasına uygun olarak Nazilli TM Yüksek Gerilim bağlantı noktasına iletililecek.

EGE’DE 50 MW’LIK KİRAZLI RES KURULACAK

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler