1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Kıyıköy RES kapasite artışı halkın görüşüne açıldı

Kıyıköy RES kapasite artışı halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Alenka Enerji'nin Kırklareli'deki Kıyıköy Rüzgar Enerji Santrali kapasitesini 28 MW'dan 100 MW'a çıkarma projesi on günlüğüne halkın...

Kıyıköy RES kapasite artışı halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Alenka Enerji'nin Kırklareli'deki Kıyıköy Rüzgar Enerji Santrali kapasitesini 28 MW'dan 100 MW'a çıkarma projesi on günlüğüne halkın görüşüne açıldı.

Aksa Enerji'nin geçtiğimiz hafta Borusan'a satma konusunda anlaşmaya vardığı Kıyıköy RES'in kapasite artışı ile ilgili gelişmeler hızlanıyor. Kırklareli ili Vize ilçesi sınırları içinde Aksa Enerji bağlı şirketlerinden Alenka Enerji Üretim ve Tic. A.Ş. tarafından gerçekleştirilmesi planlanan Kıyıköy RES kapasite artışı projesi ile ilgili hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açıldı.

Proje ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Başvuru Dosyası, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunup son kabulü gerçekleştirildi. Nihai olarak kabul edilen Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu 10 (on) gün halkın görüşüne açıldı.

Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Kırklareli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edebilecek. 

AKSA KIYIKÖY RES'İ BORUSAN'A SATACAK

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler