1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kızıldere III JES elektriğini güneşten karşılayacak

Kızıldere III JES elektriğini güneşten karşılayacak

Zorlu Enerji, Aydın’da işletmekte olduğu Kızıldere III Jeotermal Enerji Santrali’ne (JES) yardımcı kaynak olarak 21 MW kapasiteli güneş enerjisi santrali kuracak.

Kızıldere III JES elektriğini güneşten karşılayacak

Enerji Günlüğü - Aydın’daki Kızıldere III Jeotermal Enerji Santrali'nin (JES) elektrik ihtiyacı, sahasında ve çatısında kurulacak 21 MW’lık güneş enerjisi santralinden karşılanacak. 

Zorlu Enerji şirketlerinden Zorlu Doğal Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Aydın ili, Buharkent İlçesi sınırları içerisinde işletilmekte olan Kızıldere III Jeotermal Enerji Santrali (JES) hibrit santrale dönüştürülecek. Halihazırda işletilmekte olan 165 MW kapasiteli Kızıldere II JES’in çatısına ve Denizli ili Sarayköy ilçesini de kapsayan santral alanına 20,6832 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) ilave edilerek, Birleşik Yenilenebilir Enerji Üretim Tesisi’ne dönüştürülmesi planlanıyor. 

Yaklaşık 267 milyon TL değerindeki proje ile Kızıldere – III JES tesisinin iç tüketim ihtiyacının giderilecek. Bu nedenle enterkonnekte sisteme verilecek toplam elektrik kapasitesinde (165 MWe) herhangi bir artış olmayacak.

Proje kapsamında yardımcı kaynak olarak kurulacak güneş santrali 10 ayrı sahada kurulacak ve bunların ikisi çatı GES olacak. Santral yaklaşık 36 hektarlık alanda kurulacak. Jeotermal enerji santrali ve yardımcı kaynak güneş enerji santrali faaliyeti sonucunda toplamda yıllık ortalama 1.281,864 GWh elektrik enerjisi üretilecek. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler