1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Konferansın gündemi ‘temiz enerjiye’ geçiş

Konferansın gündemi ‘temiz enerjiye’ geçiş

Atlantik Konseyi’nin İstanbul’da yapılan toplantısında, küresel ölçekte yaşanan enerji krizi ortamında, temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarına geçiş tartışılıyor.

Konferansın gündemi ‘temiz enerjiye’ geçiş

Enerji Günlüğü - Atlantik Konseyi’nin Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası EBRD’nin desteğiyle düzenlediği Bölgesel Temiz Enerji Görünümü 2022 Konferansı bugün İstanbul’da başladı. 

Atlantik Konseyi Türkiye Temsilcisi Defne Sadıklar Arslan ve EBRD Türkiye direktörü Arvid Tuerkner’in konuşmalarıyla başlayan konferansın ilk oturumunda jeopolitik ve enerji piyasasındaki çalkantıların temiz enerji dönüşümüne etkileri tartışıldı. Ukrayna’nın boru hatlarını işleten TSO’nun kurumsal ve uluslararası İlişkiler Direktörü Olga Bielkova enerji kaynakları konusunda tek ülkeye bağımlı bir sistem kurmanın zararlarına dikkat çekerken, sıfır karbon dönüşümünü kendisini değil, büyük ihtimalle çocuklarının görebileceğini ifade etti. Aynı oturumda söz alan Avrupa Komisyonu Enerji İşleri direktör yardımcısı Matthew Baldwin de temiz enerji kaynaklarına geçişin gündemlerinin en üst sıralarında yer aldığını söyledi. 

Atlantik Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı ve İspanya’nın Dışişleri eski Bakanı Ana Palacio ise Avrupa’nın enerji tedariği için uzun vadeli anlaşmalar yapıp, tedarik güvenliğini teminat altına alması gerektiğini ifade etti. Palacio, “Şu anda Avrupa ülkeleri LNG tedariği için birbiriyle rekabet ediyor, bu çok yanlış” dedi.

Enerji sıkıntısının Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden önce başladığını hatırlatan Ana Palacio, geleceğin enerjisi olarak hidrojeni işaret etti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler