1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Konya, kuyu suyunu güneş enerjisi ile çıkarıyor

Konya, kuyu suyunu güneş enerjisi ile çıkarıyor

Enerji Günlüğü - Konya'nın Cihanbeyli ve Karatay ilçelerine bağlı sekiz yerleşim yerini besleyen kuyulardan su güneş enerjisi ile çıkarılıyor.Konya...

Konya, kuyu suyunu güneş enerjisi ile çıkarıyor

Enerji Günlüğü - Konya'nın Cihanbeyli ve Karatay ilçelerine bağlı sekiz yerleşim yerini besleyen kuyulardan su güneş enerjisi ile çıkarılıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü,Cihanbeyli ilçesine bağlı İnsuyu ve Karatay ilçesine bağlı Uzuncakuyu mahallelerinde yerleştirdiği güneş panelleri ile su kuyularında kullanılan pompaların harcadığı elektrik sarfiyatını en aza indiriyor ve elektrikten tasarruf sağlıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, sistemin ilk olarak Cihanbeyli ve Karatay ilçelerine bağlı mahallelerin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan su kuyularında devreye girdiğini kaydederek, “Karatay ilçemize bağlı Uzuncakuyu Mahallesi’ne 120 adet 30 kilovatlık güneş enerji paneli yerleştirildi. KOSKİ Genel Müdürlüğü ekiplerimiz fotovoltaik sistemi, Eğrikuyu, Katırağıl, Hüyüklü, Üçkuyu, Çukurkuyu, Hacıveli, Hüyük, Uzuncakuyu olmak üzere 8 yerleşim yerini besleyen Uzuncakuyu Mahallesi’ndeki kuyunun yanındaki 525 metrekarelik alana kurdu” dedi.

Cihanbeyli ilçesine bağlı İnsuyu Mahallesi’nde de fotovoltaik sistemin kurulduğunu belirten Başkan Akyürek, “İnsuyu Mahallesi’nin yüksek bir noktasında bin metrekarelik alana 50 kilovatlık 200 adet güneş enerji paneli yerleştirildi. Sistem, gökyüzünün aydınlanmasıyla birlikte kesintisiz su üretimi yapıyor. Havanın kararması ile de devredışı kalan sistem, bölgenin su ihtiyacı halinde kuyu şebeke elektriği ile su üretimine devam edebiliyor” diye konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler