1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. KOSKİ, tesislerinde güneş elektriği kullanacak

KOSKİ, tesislerinde güneş elektriği kullanacak

KOSKİ, atık su arıtma tesisleri ve terfi istasyonlarının elektrik ihtiyacını güneşten karşılayacak. KOSKİ bunun için yaklaşık 91,5 milyon TL yatırımla GES kuracak.

KOSKİ, tesislerinde güneş elektriği kullanacak

Enerji Günlüğü - Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi - KOSKİ, elektrik ihtiyacını karşılamak için 19 MW’lık güneş enerji santrali kuracak. 

Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi - KOSKİ Genel Müdürlüğü, tesis ve işletmelerinde harcadığı yüksek elektrik enerjisinin azaltılması için yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor. Müdürlük, Konya ili, Karatay ilçesinde kendisine ait Konya Atık Su Arıtma Tesisi’nin faaliyet gösterdiği alanda 19 MW kapasiteli lisanssız Güneş Enerji Santrali kurup işletmeyi planlıyor.

Yaklaşık 91,5 milyon TL bedelli proje kapsamında, atıksu arıtma tesisi dışında kalan tüm alanlara güneş panelleri yerleştirilecek. Santralde 45 bin 500 adet güneş paneli kullanılacak. Santralde üretilen elektrik ile KOSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan atık su arıtma tesisleri, paket atık su arıtma tesisleri, terfi istasyonlarında tüketilen elektrik enerjisinin karşılanması düşünülüyor. 

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler