1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Kordsa sürdürülebilir kalkınmaya odaklanacak

Kordsa sürdürülebilir kalkınmaya odaklanacak

Kordsa, 2025’e kadar Kapsam 1 ve 2 karbon emisyonlarını %17,5 ve 2030’a kadar tehlikeli atıklarını ve su tüketimini %50 azaltmayı hedefliyor.

Kordsa sürdürülebilir kalkınmaya odaklanacak

Enerji Günlüğü - Kordsa, 2025’e kadar Kapsam 1 ve 2 karbon emisyonlarını %17,5 ve 2030’a kadar tehlikeli atıklarını ve su tüketimini %50 azaltmayı hedefliyor.

Sabancı Holding şirketlerinden lastik ve inşaat güçlendirme ile kompozit teknolojileri pazarlarının global oyuncusu Kordsa, çalışanları, müşterileri, hissedar ve yatırımcılarının sürdürülebilirlik kapsamındaki beklenti ve önceliklerini dikkate alarak, önümüzdeki dönemde; Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı; Sorumlu Üretim ve Tüketim; İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme; Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Nitelikli Eğitim olmak üzere beş alandaki Sürdürülebilir Kalkınma Amacına odaklanacağını açıkladı.

Sorumlu üretim ve tüketim kapsamında atıklarını, enerji tüketimini ve dolayısıyla karbon emisyonlarını azaltmak ve suyu verimli kullanmak üzerine çalışmalarını hızlandıracak olan Kordsa, yenilenebilir enerji kullanımını artırma hedefinin yanı sıra bu raporla, 2025’e kadar Kapsam 1 ve 2 karbon emisyonlarını %17,5 ve 2030’a kadar tehlikeli atıklarını ve su tüketimini %50 azaltma taahhütlerini paydaşlarına sunuyor.

SUYU ARITIP SU KULLANIMINI AZALTTI

Şirket, Türkiye ve Endonezya tesislerinde, 2019 yılında 182 bin m3 suyu arıtıp yeniden kullandı. 2019’da bir önceki yıla göre şehir şebekelerinden çektiği su hacmini ABD’de satın alınan dört yeni tesisle büyümesine rağmen %31,6 azalttı.

KADIN İSTİHDAMINI ARTTIRACAK

Kordsa ayrıca, 2021 sonuna kadar kadın çalışan oranını beyaz yakada %50, mavi yakada %25 oranına yükselterek kadın istihdamını artırma ve yine kadın yönetici oranını tüm coğrafyalarda %50’ye ulaştırarak iş dünyasında kadının güçlendirilmesi hedeflerine katkıda bulunmayı hedefliyor. Kordsa geleceği güçlendirme hedefiyle eğitim odaklı toplumsal gelişim projelerine de devam edecek.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler