1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kordsa ve Toledo Solar güneş paneli için iş birliği yaptı

Kordsa ve Toledo Solar güneş paneli için iş birliği yaptı

Kordsa ince film güneş panelleri üreticisi Toledo Solar Inc ile iş birliği yaptığını duyurdu.

Kordsa ve Toledo Solar güneş paneli için iş birliği yaptı

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding’in iştiraklerinden Kordsa, Ohio merkezli yeni nesil ince film güneş panelleri üreticisi ABD’li Toledo Solar Inc ile stratejik iş birliği anlaşması imzaladı.

Sabancı Holding’in iştiraklerinden lastik, kompozit teknolojileri ve inşaat güçlendirme konusunda faaliyet gösteren Kordsa, güneş paneli ve cam üreticisi Toledo Solar Inc. ile gerçekleştirdiği iş birliği ile Türkiye ve Orta Avrupa'dan başlayarak Avrupa kıtası ve Orta Asya'da Toledo Solar teknolojisinin işletilmesi hususunda öncelikli hak sahibi olduğunu aktardı.

Ayrıca Kordsa, iş birliği ile Avrupa’da büyük ölçekli güneş santralleri ve hızla büyüyen yüzen güneş enerjisi panelleri sektörünün yanı sıra bina, otomotiv ve tarım alanlarında güneş enerjisi kullanımının yaygınlaştırılmasını sağlamayı hedeflediğini bildirdi.

Kordsa CEO'su İbrahim Özgür Yıldırım, Toledo Solar ile yapılan iş birliğine ilişkin açıklamasında, “Toledo Solar'ın yönetim felsefesi ve teknolojisinin Kordsa ile örtüştüğünü gördük. Hedeflerimizi hayata geçirmek için sabırsızlanıyoruz” diye konuştu.

“İŞ BİRLİĞİ AVRUPA’NIN ENERJİ BAĞIMSIZLIĞINI ARTIRACAK”

Toledo Solar Inc.'in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Aaron Bates ise Kordsa ile yapılan anlaşmanın şirket için değerli olduğunu belirtirken “Bu stratejik iş birliği, Avrupa’nın giderek büyüyen enerji bağımsızlığını ve dayanıklılığını artırmak için katkı sağlayacak. Kordsa ile Avrupa ve Orta Asya’nın güneş enerjisi kapasitesi ve enerji bağımsızlığını geliştirmek üzere iş birliği içinde çalışmayı heyecanla bekliyoruz” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler