1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Koruma Klor Alkali Derince’deki kojenerasyon kapasitesini arttırıyor

Koruma Klor Alkali Derince’deki kojenerasyon kapasitesini arttırıyor

Koruma Klor Alkali, Kocaeli Derince’de bulunan tesisinde mevcut yakma sistemlerine ilave olarak işletmenin buhar ihtiyacını karşılamak amacıyla 1 adet doğalgaz yakıtlı 9,9 MWt ısıl güce sahip buhar kazanı ekleyecek.

Koruma Klor Alkali Derince’deki kojenerasyon kapasitesini arttırıyor

Enerji Günlüğü - Koruma Klor Alkali, Kocaeli Derince’de bulunan tesisinde mevcut yakma sistemlerine ilave olarak işletmenin buhar ihtiyacını karşılamak amacıyla 1 adet doğalgaz yakıtlı 9,9 MWt ısıl güce sahip buhar kazanı ekleyecek.

Kocaeli İli, Derince İlçesi, Deniz Mahallesi’nde Koruma Klor Alkali San. ve Tic. A.Ş. tarafından “Doğalgaz Yakıtlı Yakma Sistemi İlavesi” yapılması planlanıyor. 

1,6 milyon lirayı aşan bir değere sahip proje kapsamında, Tesiste mevcut yakma sistemlerine ilave olarak işletmenin buhar ihtiyacını karşılamak, alternatif oluşturmak amacıyla 1 adet doğalgaz yakıtlı 9,9 MWt ısıl güce sahip buhar kazanının tesiste yer alan bölgedeki mevcut tek katlı yapının ilave yapı tarafındaki duvarının yıkılarak 177 m2’lik ilave yapı ile oluşacak alana kurulması planlanıyor.

Tesiste işletmenin buhar ihtiyacını karşılamak üzere; 4,5 MW ısıl güce sahip 1 adet buhar kazanı ve 4,9 MW ısıl güce sahip 1 adet buhar kazanı, 3,2 MW ısıl güce sahip 1 adet gaz motoru, 9,6 MW ısıl güce sahip 1 adet gaz motoru ve 1,67 MW ısıl gücünde 1 adet payet kostik brülörü kullanılmakta.

Şirket Kocaeli Derince üretim tesisinde 3 sektörde üretim yapıyor. Bünyesinde Klor Alkali üretim tesisi, zirai ilaç üretim ve formulasyon tesisi ile çeşitli sıvı ve katı depolama alanları olan bu tesis, 1994'ten sonra gerek üretim gerek hizmet yelpazesini genişletiyor. 

Enerji Günlüğü 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler