1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Kudankulam Nükleer Santrali’nin ikinci etabı onaylandı

Kudankulam Nükleer Santrali’nin ikinci etabı onaylandı

Enerji Günlüğü - Hindistan Bakanlar Kurulu Güvenlik Komitesi, Rusya’nın yardımı ile güney Hindistan’daki Tamilnad eyaletinde inşaatı devam eden Kudankulam...

Kudankulam Nükleer Santrali’nin ikinci etabı onaylandı

Enerji Günlüğü - Hindistan Bakanlar Kurulu Güvenlik Komitesi, Rusya’nın yardımı ile güney Hindistan’daki Tamilnad eyaletinde inşaatı devam eden Kudankulam Nükleer Santrali üçüncü ve dördüncü enerji bloklarının inşaatı için idari ve mali onay verdi. Kudankulam Nükleer Santrali birinci enerji bloku inşaatı tamamlandı, şu anda işletmeye alım işlemleri yapılıyor. Hint Atom Enerjisi Şirketi’nin mart ayında yaptığı açıklamada birinci blokun mayıs ayında devreye alınmış olmasının beklendiği bildiriliyor. İkinci enerji blokunun inşaatı ise tamamlanma aşamasında.

Kudankulam Nükleer Enerji Santrali inşaatı 20 kasım 1998’de imzalanan Anlaşma ve buna yapılan 21 haziran 1998 tarihli ek uyarınca yapılıyor. Projenin işvereni Hindistan Atom Enerjisi Şirketi. 2002 yılında Rus Atomstroyeksport yönetimi altında inşaat başladı. Kudankulam’da Rusya’nın yardımı ile her biri 2 bin MWt güce sahip iki reaktör kuruldu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler