1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Hindistan’da Kudankulam NGS için Rusya ile anlaşma

Hindistan’da Kudankulam NGS için Rusya ile anlaşma

Hindistan’da işletilmekte olan Kudankulam Nükleer Enerji Santrali’ne (NGS) iki reaktör daha eklenmesi için Rusya ile anlaşma imzalandı. 

Hindistan’da Kudankulam NGS için Rusya ile anlaşma

Enerji Günlüğü - Hindistan'ın güney ucundaki Tamil Nadu Eyaletindeki Tuticorin liman kentine yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki Kudankulam Nükleer Enerji Santrali’ne (NGS) yeni reaktörlerin inşasına ilişkin anlaşmalar, Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar'ın beş günlük Moskova ziyareti sırasında imzalandı. 

Rusya Başbakan Yardımcısı Denis Manturov ve Subrahmanyam Jaishankar tarafından imzalanan anlaşma kapsamında santrale 1000'er MW kapasiteli Kudankulam 7 ve 8 reaktörlerinin inşası planlanıyor.

“RUSYA İLE ENERJİ İLİŞKİMİZ ÇOK ÖNEMLİ”

Jaishankar, yaptığı açıklamada Hindistan'ın Rusya ile enerji ilişkisinin "çok önemli" olduğunu ve Hindistan'ın Rusya'daki petrol ve gaz yatırımlarını genişletme arayışında olduğunu söyledi. "Nükleerde olduğu gibi Kudankulam Nükleer Enerji projesini ileriye taşıyacak iki önemli değişikliğe imza attık" ifadesini kullandı. 

Kudankulam NGS, hâlihazırda faaliyette olan iki Rus-VVER 1000 basınçlı su reaktörüne ev sahipliği yapıyor. Kudankulam 1 reaktörü 2014'ten beri, Kudankulam 2 reaktörü ise 2017'den beri ticari olarak işletilmekte. Dört VVER reaktörü daha şu anda inşaat halinde. Ayrıca tesise iki reaktör daha (Kudankulam 7 ve 8) kurulacak ve bunlar için VVER-1200 reaktörlü AES-2006 üniteleri önerildi.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler