1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kutupların en geniş boru hattında sona yaklaşıldı

Kutupların en geniş boru hattında sona yaklaşıldı

Enerji Günlüğü – Statoil, “Polarled Projesi” kapsamında inşa ettiği Kuzey Kutup dairesine yapılan ilk ve en geniş denizaltı doğalgaz boru hattını...

Kutupların en geniş boru hattında sona yaklaşıldı

Enerji Günlüğü – Statoil, “Polarled Projesi” kapsamında inşa ettiği Kuzey Kutup dairesine yapılan ilk ve en geniş denizaltı doğalgaz boru hattını Eylül ayında bitirmeyi planlıyor.

Norveçli enerji şirketi Statoil tarafından yapılan açıklamaya göre, yapımına martta başlanan 482 kilometre uzunluğunda ve 91 santimetre genişliğindeki boru hattının eylül ayında bitirilmesinin planlandığı belirtildi. Norveç kıta sahanlığı içerisindeki en derin (1260 metre) boru hattı olan Polarled aynı zamanda dünyada deniz altına yerleştirilen en geniş boru hattı olacak.

Açıklamada, boru hattının ülkenin batısındaki Nyhamna’dan başlayarak Norveç Denizi’ndeki Aasta Hansteen yatağına kadar uzanacağı kaydedildi.

Projenin müdürü Hakon Ivarjord, hattın 91 santimetre genişliğinde yapılmasının geleceğe dönük bir çalışma olduğunu ve ilerleyen dönemlerde hatta daha çok gazın taşınabileceğini belirterek, “Polarled boru hattına altı bağlantı noktası kuruldu, Polarled bu noktalar vasıtası ilerde kurulacak bir doğalgaz nakil hattına bağlanabilecek” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler