1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kuzey Akım 2’de ikinci aşama gaz dolumuna başlandı 

Kuzey Akım 2’de ikinci aşama gaz dolumuna başlandı 

Rus doğal gazını Baltık denizinin altından Almanya'ya taşımak için inşaa edilen Kuzey Akım 2’nin ikinci hattına teknik testler için doğal gaz doldurulmaya başlandı. 

Kuzey Akım 2’de ikinci aşama gaz dolumuna başlandı 

Enerji Günlüğü - Rus doğal gazını Baltık denizinin altından Almanya'ya taşımak için inşaa edilen Kuzey Akım 2’nin ikinci hattına teknik testler için doğal gaz doldurulmaya başlandı. 

Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı operatörü Nord Stream 2 AG şirketi, Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı projesinde ikinci hatta  gaz basmaya başladığını açıkladı. Yapılan açıklamada, "17 Aralık itibarıyla, Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattının ikinci hattına gaz doldurulmaya başlandı. Teknik testler için gereken hacim ve basıncı elde etmek amacıyla hat kademeli olarak gazla doldurulacaktır” denildi.

HATTIN İLK AŞAMASI İÇİN EKİM’DE GAZ DOLDURULMUŞTU

Şirket, geçen Ekim ayında boru hattına gerekli stokların oluşturulması ve teknik testler için gerekli basıncın sağlanması için gaz pompalamaya başlamıştı. Hattın ikinci aşaması için basılan gazın sonraki dönemde yapılacak test için gereken basıncı yaratacağını belirten şirket, ikinci aşamaya gaz basma hazırlıklarının da sürdüğünü kaydetmişti. 

HATTIN İNŞASI EYLÜL’DE TAMAMLANDI

Kuzey Akım 2’nin inşaatı 10 Eylül'de tamamlandı. 1200 kilometre uzunluğundaki hattan yılda 55 milyar metreküp doğal gaz taşınması hedefleniyor. Kuzey Akım 2 ile birlikte Rusya'nın Baltık Denizi'nin altından Almanya'da doğalgaz ihracat kapasitesi ikiye katlanarak yıllık 110 milyar metreküp üzerine çıkacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler