1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kuzey Akım 2’nin maliyeti Danimarka ile artacak

Kuzey Akım 2’nin maliyeti Danimarka ile artacak

Enerji Günlüğü - Danimarka'nın Kuzey Akım 2 borularının Baltık Denizi'nin altına döşenmesine karşı çıkması nedeniyle çizilecek yeni rotanın maliyetleri...

Kuzey Akım 2’nin maliyeti Danimarka ile artacak

Enerji Günlüğü - Danimarka'nın Kuzey Akım 2 borularının Baltık Denizi'nin altına döşenmesine karşı çıkması nedeniyle çizilecek yeni rotanın maliyetleri yüzde 5 oranında artırabileceği ve süreyi uzatabileceği kaydedildi.

Danimarka, Kuzey Akım 2'de maliyetin yükselmesine yol açabilir. Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattının döşenmesi için çalışan şirketlerden biri olan Allseas'ın CEO'su Endward Heerame, Danimarka'nın Kuzey Akım 2 borularının Baltık Denizi'nin altına döşenmesine karşı çıktığını söyledi. Danimarka'nın bu karşı çıkışının 0,5 milyar euro büyüklüğündeki projeyi durdurmayacağını ifade eden Heerema, ancak yeni bir rota çizilmesinin maliyeti yüzde 5'den daha az artıracağını hesapladıklarını belirtti. 

Edwards, "Uluslararası sularda, İsveç ve Almanya karasularından dolaşmamız mümkün. Bu hattta küçük bir uzamaya yol açar. Maliyet, yüzde 5'den daha az artar" diye konuştu. 

 
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler