1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Danimarka’da Kuzey Akım 2 çalışmaları yeniden başlıyor 

Danimarka’da Kuzey Akım 2 çalışmaları yeniden başlıyor 

Danimarka sularında Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı’nın boru döşeme çalışmalarında kalan kısım için çalışmalar yeniden başlayacak.

Danimarka’da Kuzey Akım 2 çalışmaları yeniden başlıyor 

Enerji Günlüğü - Danimarka sularında Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı’nın boru döşeme çalışmalarında kalan kısım için çalışmalar yeniden başlayacak.

Rus doğalgazının Baltık Denizi'nden Almanya'ya ve Avrupa’ya taşıyacak olan Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı’nın Danimarka sularında kalan kısmına boru döşeme faaliyetlerinin başlaması planlanıyor. Hattın inşasına katılacak olan Rusya’ya ait Akademik Cherskiy Gemisi’nin bu amaçla Wismar Limanı’ndan ayrıldığı kaydedildi. 

Danimarka Enerji Ajansı, 2019 yılı Ekim ayında Rusya'nın Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı’nın Danimarka sularından geçmesine onay vermişti. Ancak ABD’nin yaptırım tehditleri nedeniyle çalışmalar kesintiye uğramıştı.

Kuzey Akım 2 ile birlikte Rusya'nın Baltık Denizi'nin altından Almanya'da doğalgaz ihracat kapasitesi ikiye katlanarak yıllık 110 milyar metreküp üzerine çıkacak. Rus doğalgazının Baltık Denizi'nden Almanya'ya taşıyacak ve Ukrayna, Polonya gibi doğu Avrupa ülkelerini bypass ederek transfer gelirinden edecek Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı ile yılda fazladan 55 milyar metreküp Rus gazının Almanya’ya ve Almanya üzerinden Avrupa’ya taşınması öngörülüyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler